Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Κ. Αρβανιτόπουλος: Τα Πανεπιστήμια στο μέλλον θα είναι καλύτερα

Σίγουρος για την εξέλιξη και τη βελτίωση των πανεπιστημίων μέσα από το νοικοκύρεμα και την έμφαση που δίδεται στην αξιολόγηση εμφανίστηκε ο υπουργός Πιαδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη βράβευση των Κυθηρίων πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Χώρας, από την Κυθηραική Αδερφότητα Πειραιώς Αθηνών (ΚΑΠΑ).

Ο κ. Αρβανιτόπουλος (ο οποίος είναι και βουλευτής της Α’ Πειραιώς και Νήσων) ,είπε ότι παραβρίσκεται στην εκδήλωση περισσότερο με την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού δασκάλου που στην παρούσα συγκυρία βρίσκεται στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
« Η αξιολόγηση, η έμφαση στην ποιότητα το νοικοκύρεμα δείχνουν  ότι τα Πανεπιστήμια που θα σπουδάσετε, θα είναι καλλίτερα από το παρελθόν. Με τη δική σας προσπάθεια και αφοσίωση στις σπουδές σας τα πράγματα είναι ελπιδοφόρα. Θα αποκτήσετε εφόδια που θα δώσουν τη δυνατότητα να είστε ανταγωνιστικοί στο στίβο της ζωής. Η γνώση είναι το μεγαλύτερο εφόδιο σε ένα κόσμο που είναι γεμάτος προκλήσεις και το ταξίδι της γνώσης δεν σταματάει ποτέ ».
Επισήμανε μάλιστα  «..ότι πρέπει να αγαπάτε τον τόπο σας, που είναι  πανέμορφος με πλούσιο πολιτισμό, παράδοση και δυνατότητες και να μην ξεχνάτε ότι από πρέπει να προσφέρεται σε αυτόν από όποια θέση ευθύνης βρεθείτε στο μέλλον. Όποια πορεία και αν ακολουθήσετε στο μέλλον γυρνάμε πάντα στις ρίζες μας».
«ΠΟΤΕ ΠΛΟΥΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΜΟΧΘΟ»

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της  ΚΑΠΑ  Β. Κυπριώτης καλωσορίζοντας τους νέους Κυθήριους Ακαδημαϊκούς πολίτες μεταξύ των άλλων τους επισήμανε τα 7 πράγματα που δεν πρέπει να έχουν:

1.       Πλούτο χωρίς Μόχθο
2.       Πολιτική χωρίς Αρχές
3.       Απόλαυση χωρίς συναίσθημα
4.       Γνώση χωρίς χαρακτήρα
5.       Εμπόριο χωρίς ήθος
6.       Επιστήμη χωρίς ανθρωπιά
7.       Λατρεία χωρίς Θυσία

Παράλληλα τους κάλεσε να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να πυκνώσουν τις γραμμές της ΚΑΠΑ που αγωνίζεται  για τα θέματα του αγαπημένου τους νησιού, των Κυθήρων,  πάνω από ένα αιώνα, λέγοντας τους να μην ξεχάσουν ποτέ τη σχέση καταγωγής τους. Η σχέση αυτή αποτελεί πηγή δύναμης για νέους και τα Κύθηρα.

πηγή: capital.gr