Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ο Έλληνας ομογενής σκηνοθέτης απαντά γιατί «έκοψε» τον Μελ Γκίμπσον από το Mad Max

Ο ομογενής σκηνοθέτης Τζορτζ Μίλερ ή Γιώργος Μηλιώτης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν δίνει τον ρόλο για τη συνέχεια της σειράς Mad Max στον Μελ Γκίμπσον.
Ο γνωστός ηθοποιός στο ξεκίνημα της εντυπωσιακής του καριέρας πριν από τρεις δεκαετίες είχε βοηθηθεί από τον Μίλερ, ο οποίος του είχε δώσει τότε τον  πρωταγωνιστικό ρόλο στη θρυλική σειρά.
Ο Μίλερ, αν και δήλωσε συγκλονισμένος για τα σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον διάσημο Αυστραλό ηθοποιό, ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν του δίνει τον ρόλο στη νέα του ταινία Mad Max: Fury Road στην οποία πρωταγωνιστεί ο 36χρονος Τομ Χάρντι.
Ο ομογενής σκηνοθέτης δήλωσε πως θέλει να κάνει άλλες δυο ταινίες Mad Max και ο 58χρονος Γκίμπσον «θα ήταν πολύ μεγάλος».
«Ράγισε η καρδιά μου όταν ξέσπασαν σκάνδαλα με πρωταγωνιστή το Μελ. Είναι εξαιρετικός ηθοποιός και σκηνοθέτης και έχει να προσφέρει ακόμα πολλά» είπε ο Τζόρτζ Μίλερ.
Η ταινία του Mad Max: Fury Road είναι ήδη έτοιμη και θα προβληθεί σε λίγους μήνες.
Ο ίδιος θέλει να γυρίσει άλλες δυο ταινίες με το ίδιο θέμα.
Το νέο του φιλμ Mad Max: Fury Road είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί μετά τις πετυχημένες ταινίες του κινούμενων σχεδίων Happy Feet.
Ο ομογενής σκηνοθέτης, που κέρδισε το Όσκαρ κινουμένων σχεδίων για την πρώτη του ταινία Happy Feet, ήταν υποψήφιος για Όσκαρ τρεις φορές στο παρελθόν, το 1993 για το σενάριο της ταινίας Lorenzo’s Oil  και το 1996 για την ταινία Babe στις κατηγορίες καλύτερης ταινίας και σεναρίου.
Για την ταινία Babe  είχε κερδίσει Όσκαρ καλύτερης παραγωγής.
Ο Μίλερ, που έλκει την καταγωγή του από τα Κύθηρα, σπούδασε γιατρός αλλά έγινε διάσημος σκηνοθετώντας τον Μελ Γκίμπσον στην τριλογία Mad Max.

πηγή: au.greekreporter.gr