Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Μνημειώδες γλυπτό σε βίλλα των Κυθήρων

Συνεργείο του εργολάβου Ανδρέα Τραβασάρου, υπό την καθοδήγηση του αρχιτέκτονα και μηχανικού Ηλία Βασιλειάδη, τοποθέτησε χθες το επιβλητικό πέτρινο γλυπτό της καλλιτέχνιδας Pat Kaufman-Σταθάτου στον κήπο νεόχτιστης βίλας στη θέση Μυρτολαγκάδα του Άνω Στραποδιού.


Το γλυπτό, εμπνευσμένο από αρχαία τοποθεσία στην έρημο της Ιορδανίας, αποτελείται από τρία τεμάχια πελεκημένης πέτρας, δύο εκ των οποίων ζυγίζουν το καθένα πάνω από τρεις τόνους. Η πέτρα είναι ασβεστόλιθος Χαλκιδικής που προμήθευσε η εταιρεία GR Stone της Θεσσαλονίκης, η οποία και ανέλαβε τη μεταφορά μέχρι την Αθήνα. Η επεξεργασία από την καλλιτέχνιδα και τους μαστόρους της GR Stone έγινε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί, ενώ η τελική μεταφορά από την Αττική στα Κύθηρα εκτελέσθηκε από τους αδελφούς Τζάννε.

Παρά το εξαιρετικά μεγάλο βάρος των πέτρινων όγκων, η τοποθέτηση του έργου στον πευκώνα της Βίλας Μυρτολαγκάδα επιτελέσθηκε με ακρίβεια εκατοστού χάρη στην πείρα του Ανδρέα Τραβασάρου και της ομάδας του. Το γλυπτό της Pat Kaufman είναι παραγγελία του ιδιοκτήτη της βίλας και φίλου των Κυθήρων, Κώστα Πηλαβάκη. Ο κ. Πηλαβάκης είναι ανώτερος αντιπρόεδρος της διεθνούς εταιρείας Universal Music Group International με ευθύνη για ό,τι άπτεται της κλασσικής μουσικής και ειδικά για τον προγραμματισμό των δισκογραφικών εταιρειών Decca, Phillips, EMI και Deutsche Gramophon.

10 Αυγούστου 2014