Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αυστραλία προς Ελλάδα

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζει η τουριστική κίνηση από την Αυστραλία προς Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια σύμφωνα με τον ομογενή επιχειρηματία Σπύρο Αλυσανδράτο, ιδιοκτήτη και γενικό διευθυντή της ταξιδιωτικής εταιρείας χονδρικής πώλησης εισιτηρίων Consolidated World Travel.

Σύμφωνα μ τον κ. Αλυσανδράτο πέρσι σημειώθηκε αύξηση 10% της κίνησης από Αυστραλία προς Ελλάδα ενώ σε ιδιαίτερα ικανοποιητικά επίπεδα είναι η κίνηση και φέτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέρσι η Ελλάδα δέχθηκε 142.642 τουρίστες από την Ωκεανία από τους οποίους οι 129.112 προερχόταν από την Αυστραλία. Μάλιστα, οι Αυστραλοί αποδεικνύονται και οι πιο γενναιόδωροι τουρίστες από άλλες εθνικότητες, καθώς περνούν στην Ελλάδα περισσότερες ημέρες από κάθε άλλο επισκέπτη δαπανώντας συνολικά 1.420 ευρώ, με τους Καναδούς (1.207 ευρώ), τους Αμερικάνους (1.098 ευρώ) και τους Ρώσους (1.005 ευρώ) να ακολουθούν.

Ο Σπύρος Αλυσανδράτος, με τους γονείς και τα αδέλφια του έφυγαν πάμφτωχοι από τα Μακρυώτικα Πυλάρου της Κεφαλονιάς τις δύσκολες εποχές. Σήμερα η εταιρεία του είναι μέσα στις εκατό κορυφαίες ταξιδιωτικές επιχειρήσεις του πλανήτη.

Στο σχετικό κατάλογο κατέχει την 46η θέση παγκοσμίως, ενώ σύμφωνα με ανεξάρτητες μετρήσεις ειδικών οικονομικών οργανισμών, είναι και η πιο επικερδής παγκοσμίως στον τομέα της. Η Consolidated Travel είναι μια από τις κορυφαίες αυστραλιανές επιχειρήσεις.

πηγή: au.greekreporter.gr