Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Τα Κύθηρα στο Dailysecret.com

ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΣΤΟΥΣ ΡΟΖΕΔΕΣ
Ξαφνική ηλίαση; Το ξέραμε, δεν έπρεπε να κάτσουμε τόση ώρα στον ήλιο: βλέπαμε έναν παραδοσιακό μύλο να γυρίζει ακριβώς όπως τα παλιά χρόνια. Κι όμως δεν έφταιγε η έξτρα ηλιοθεραπεία: αφού ευχαριστήσαμε το ψάθινο καπέλο μας, πλησιάσαμε και ανακαλύψαμε το εργαστήριο για τα Παραδοσιακά Εδέσματα της Μαρίας. Ο Γιώργος, ο σύζυγος της Μαρίας, είχε επισκευάσει εξολοκλήρου αυτόν τον παλιό μύλο στις Καλοκαιρινές και για όσους δεν το πίστευαν (ή νόμιζαν ότι έχουν πάθει ηλίαση) προσφερόταν να κάνει μια μικρή επίδειξη. Δίπλα η γιαγιά Ελένη μαζί με την Μαρία ετοίμαζαν την τοπική σπεσιαλιτέ, δηλαδή ροζέδες με αμυγδαλόψιχα, μέλι και θυμάρι, πασπαλισμένους με ζάχαρη άχνη. Ζητήστε οπωσδήποτε και φατουράδα.

Υ.Γ. Η φατουράδα είναι τσίπουρο που το αφήνουν αεροστεγώς κλεισμένο με κανελογαρίφαλα ή φλούδες φρούτων για να πάρει το άρωμα.

Περιοχή: Καλοκαιρινές

KYTHERA DIVE CENTER
Μαθητευόμενοι Κουστώ
Ροφοί, χταπόδια, αστακοί και σουπιές περνούσαν από μπροστά μας λες και καθόμασταν σε τραπέζι πανάκριβου εστιατορίου. Ευτυχώς δεν χρειαζόταν να ανησυχήσουμε για τον λογαριασμό: όλα αυτές οι θαλάσσιες νοστιμιές βρίσκονταν στο φυσικό τους περιβάλλον και εμείς κάναμε βόλτες ανάμεσά τους. Είχαμε αφήσει για λίγο τις πλαζ και τα κοκτέιλ για μια υποβρύχια επίσκεψη στον βυθό των Κυθήρων στο Kythera Dive Center. Και δεν είδαμε μόνο μελλοντικούς μεζέδες: εκεί κάτω συναντήσαμε σύγχρονα ναυάγια αλλά και κανόνια παλιού κουρσάρικου σκαριού. Ο Γιώργος και ο Αρχέλαος, οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές μας, έκαναν την κατάδυση να μοιάζει με βόλτα στο πάρκο. Απλώς χωρίς βαρύτητα. Αιωρηθείτε στη θάλασσα.

Υ.Γ. Υπάρχει και το πρόγραμμα "Bubble Maker" που είναι ιδανικό για τους μικρούς Κουστώ από 8 ετών και πάνω.

Περιοχή: Παραλία Λιμνιώνα, Μυλοπόταμος
Τηλέφωνο: 6944 314152

ΤΑΒΕΡΝΑ ΦΙΛΙΩ
Γευστική παράκαμψη
"Σσσσκρρρρ." Τα φρένα του αυτοκινήτου ούρλιαξαν τόσο δυνατά που σίγουρα θα μας άκουσαν μέχρι και τη Χώρα. Κατευθυνόμασταν στην παραλία του Χαλκού για μπάνιο, αλλά μια ακαταμάχητη μυρωδιά ψητού μας έκανε να σταματήσουμε στον Κάλαμο. Παρκάραμε όπως-όπως και βρεθήκαμε στην αυλή που φιλοξενούσε την ταβέρνα Φιλιώ. Καθισμένοι κάτω από τα δέντρα δοκιμάσαμε κοτόπουλο ρολό γεμιστό με πιπεριές ψημένο σε ξυλόφουρνο, που ήταν και η πηγή αυτής της εξαίσιας μυρωδιάς που μας είχε φέρει ως εδώ. Η έκπληξη συνεχίστηκε στο επιδόρπιο: ένα πεπονάκι δικής τους παραγωγής που ήρθε κομμένο στη μέση και στην καρδιά του καθόταν μια λαχταριστή μπάλα παγωτό βανίλια. Ακολουθήστε τη μύτη σας.

Υ.Γ. Δοκιμάστε οπωσδήποτε και το τηγανόψωμο με αλεύρι Κυθήρων αλλά και τα ντολμαδάκια της Ερμιόνης.

Περιοχή: Κάλαμος
Τηλέφωνο: 27360 31549

ΑΡΑΧΤΟΠΩΛΕΙΟ
Σταμάτησε του ρολογιού τους δείχτες
Έξι; Επτάμιση; Οκτώ; Δεν είχαμε ιδέα τι ώρα ήταν. Είχαμε έρθει εδώ για να δοκιμάσουμε την πορτοκαλόπιτα της κυρίας Τασίας, αλλά αυτό πλέον έμοιαζε με μακρινή ανάμνηση. Είχαν μεσολαβήσει καφέδες, σνακ, μια σοκολατόπιτα και πολύ - πάρα πολύ ξεκούραση με θέα τις βάρκες και τη θάλασσα. Στο Αραχτοπωλείο στον Αβλέμονα -όνομα και πράγμα- ο χρόνος σταματούσε ή μάλλον κυλούσε τόσο ήρεμα που πλέον τα ρολόγια ήταν περιττά. Όταν βράδιασε, μετρούσαμε τον χρόνο σε Yaka Hula Hickey Dula, ένα κοκτέιλ με μαύρο ρούμι, μαρτίνι και ανανά που είχε πάρει το όνομα του από ένα παλιό χαβανέζικο τραγούδι. Πάντως μετά το δεύτερο, ήταν σχεδόν ακατόρθωτο να το παραγγείλουμε με τέτοιο όνομα. Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε.

Υ.Γ. Αν σας μπερδεύει το χαβανέζικο όνομα μπορείτε να δοκιμάσετε ένα Moscato Summer με Μoscato d'Αsti, τζιν και μια φέτα ροδάκινο.

Περιοχή: Αβλέμονας
Τηλέφωνο: 6977 081023

πηγή: greece.dailysecret.com