Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου της Πρεσβείας της Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου 2012


Επί τη ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα κα Τζένη Μπλούμφιλντ παρέθεσε γεύμα σε Ελληνίδες που πρωτοστατούν με το έργο τους στο χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης, της υγείας, της εκπαίδευσης, των τεχνών, της ναυτιλίας, των τραπεζών, της επικοινωνίας και της κοινωνικής πρόνοιας.

Επίσης, η Πρεσβεία θα στηρίξει τη δράση του Ιδρύματος Ορφανοτροφείου Θηλέων "Η Μέλισσα", με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εξοπλίζοντας το ίδρυμα με ένα εργαστήρι ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα ενισχύσει τις εκπαιδευτικές δυνατότητες των κοριτσιών που φιλοξενεί.

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας μας δίνει την ευκαιρία να γιορτάσουμε τα σημαντικά επιτεύγματα των γυναικών, αλλά και να αναλογιστούμε το μακρύ δρόμο που έχουμε ακόμη μπροστά μας», είπε η Πρέσβης κα Μπλούμφιλντ.

«Η αξιοποίηση του γυναικείου δυναμικού είναι προς όφελος των ίδιων των γυναικών, της οικογένειας, της κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας. Για αυτό και το φετινό μήνυμα της Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας επικεντρώνεται στην οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών. Για αυτό το λόγο επίσης η Αυστραλιανή Κυβέρνηση διόρισε για πρώτη φορά Παγκόσμια Πρέσβειρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια με αρμοδιότητα την προώθηση των ίσων ευκαιριών για τις γυναίκες και τα κορίτσια.»

«Ο ρόλος των γυναικών γίνεται ακόμα πιο σημαντικός σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Στη δύσκολη αυτή περίοδο είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να ανταποκριθούμε με δημιουργικότητα στις καθημερινές προκλήσεις, και να δείξουμε έμπρακτα ότι η επένδυση στις δυνατότητες των γυναικών είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας», τόνισε η Πρέσβης κα Μπλούμφιλντ.