Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου από το Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Νήσων - 21/3/2012







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                               Πειραιάς    21-3 2012
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213-20 73 501
FAX: 210-41 19 802
Πληροφορίες: Μαρία Σαλπά
                                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                 «Νέες εντάξεις έργων από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων»

Μετά από προετοιμασία και εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε, στη 2η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Ενότητας των παρακάτω έργων:
1. Βιολογικός καθαρισμός Πόρου: Βελτίωση λειτουργίας, αντλιοστασίων, αποχετευτικού δικτύου και εργασίες συντήρησης, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ.
2. Επέκταση δικτύου φωτισμού στον οδικό άξονα Φανερωμένης Σαλαμίνας, προϋπολογισμού 730.000 ευρώ.
3.     Κατασκευή γηπέδου Ύδρας, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ.
4.     Κατασκευή συστήματος Ναύδετου στην Ύδρα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
5.  Ανακατασκευή παλαιού κοινοτικού ιατρείου Αντικυθήρων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.
6. Κατεπείγουσες εργασίες προστασίας του πρώτου Ελληνικού Βουλευτηρίου Αίγινας (Ι. Μητρόπολη), προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.
7. Σύνταξη κτηματολογίου για το έργο «βελτίωση επαρχιακών οδών Αίγινα-Κυψέλη-Βαθύ- Βαγία- Μεσαγρός- Τούρλος», προϋπολογισμού 640.000 ευρώ.
8.     Ολοκλήρωση λιμνοδεξαμενής Καρατζά Τροιζηνίας, 1.500.000 ευρώ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης σχετικά με τις εντάξεις των έργων αυτών δήλωσε τα εξής:
«Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να χρηματοδοτηθούν σημαντικά έργα της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, δείχνει ότι η Περιφέρεια Αττικής κινείται με έργα και πράξεις για να αλλάξει τα δεδομένα στα νησιά μας.
Με την παρέμβαση στο Βιολογικό καθαρισμό του Πόρου προστατεύεται η υγεία των πολιτών και ενισχύονται οι υποδομές του νησιού αλλά και του Γαλατά που εξυπηρετείται.
Με την κατασκευή του γηπέδου της Ύδρας τα παιδιά του νησιού θα έχουν το δικό τους χώρο άθλησης, ενώ με το Ναύδετο, την Τσαμαδούρα, θα μπορούν να προσεγγίζουν την Ύδρα κρουαζιερόπλοια και να ενισχυθεί ο τουρισμός.
Με την επέκταση του δικτύου φωτισμού στην λεωφόρο Φανερωμένης Σαλαμίνας που οδηγεί στο Πορθμείο, ενισχύεται η ασφάλεια των μετακινήσεων ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα.
Με την ανακατασκευή του παλαιού ιατρείου Αντικυθήρων, στηρίζουμε το ακριτικό νησί της Ενότητας.
Με την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Καρατζά, ολόκληρη η περιοχή Τροιζηνίας θα έχει για πρώτη φορά επιπλέον 400.000 κυβικών νερού για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Με τις επείγουσες εργασίες στο πρώτο Ελληνικό Βουλευτήριο Αίγινας, σώζεται ένα ιστορικό μνημείο της νεώτερης Ελλάδας που κινδυνεύει.
Με τη σύνταξη του κτηματολογίου βασικών οδικών αξόνων στην Αίγινα, ανοίγει ο δρόμος για σημαντικά έργα προσβασιμότητας και ασφάλειας.
Η απόφασή μας για την χρηματοδότηση χρήσιμων έργων, δείχνει στην πράξη ότι το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού «με έργο πάμε μπροστά», έχει αντίκρισμα αλήθειας. Με αυτές τις εντάξεις, αποδεικνύουμε τη βούλησή μας να υλοποιήσουμε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας.
Οι προσπάθειές μας για την ωρίμανση έργων στα νησιά συνεχίζονται σε συνεργασία με όλους τους Δήμους, από τη Σαλαμίνα έως τα Κύθηρα και θα αποτυπωθούν στις επόμενες αναμορφώσεις του προϋπολογισμού».