Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου Κυθηραϊκής Πρωτοβουλίας – 5/3/2012



Το δικαίωμα στην πληροφόρηση

Όλοι στα Κύθηρα νοσταλγούν τον αδικοχαμένο ερασιτεχνικό (αλλά άκρως αποτελεσματικό) τοπικό τηλεοπτικό σταθμό TTV, που κατόπιν αφόρητων πιέσεων έκλεισε οριστικά λίγους μήνες μετά την πρώτη εκλογική νίκη της σημερινής δημοτικής αρχής. Άλλοι γιατί η TTV αποτελούσε την καλύτερη πυγή καθημερινής πληροφόρησης σχετικά με τα τεκταινόμενα, μικρά και μεγάλα, στο νησί, και άλλοι γιατί αντιπροσώπευε μια βασική μορφή δημοκρατικού ελέγχου.
Με μεγάλη ικανοποίηση είδαμε την ανάρτηση στο διαδίκτυο (μέσω του γνωστού YouTube) βιντεοσκόπησης 30 περίπου λεπτών του περίφημου σκηνικού παράδοσης φαρμάκων που διοργάνωσε ο κ. Δήμαρχος την περασμένη Παρασκευή 2 Μαρτίου. Η πρωτοβουλία ανήκει στον γνωστό φωτογράφο Βαλέριο Καλοκαιρινό (Photo Cerigo), που ανέλαβε την τεχνική πλευρά, και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπαχτή, που φρόντισε να αναρτηθεί πρώτα στην ιστοσελίδα του blog του ραδιοφωνικού σταθμού Τσιρίγο FM 105.6.
Εξαιρετική η πρωτοβουλία και πολύ καλή η εκτέλεση – θα συμβουλεύαμε μόνο μελλοντικά λίγη οικονομία στο μοντάζ (σχεδόν πέντε λεπτά αφιερωμένα στο έρημο ελικόπτερο ήσαν μάλλον πολλά). Συγχαίρουμε λοιπόν τους υπεύθυνους, και φυσικά ελπίζουμε σε συνέχεια.

Link: www.youtube.com/watch?v=_lIzRSdgqOA&feature=channel