Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κούλας Κασιμάτη «Οι μεταναστεύσεις των Κυθηρίων στην Αίγυπτο και κυρίως στην Αλεξάνδρεια 19ος και 20ος αιώνας»


Στις 19/3/12 το απόγευμα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι μεταναστεύσεις των Κυθηρίων στην Αίγυπτο και κυρίως στην Αλεξάνδρεια 19ος και 20ος αιώνας», της καθηγήτριας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Κούλας Κασιμάτη.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών στο Πνευματικό Κέντρο Κυθηρίων, Θεμιστοκλέους 5, στην Αθήνα. Η Εταιρεία έχει εκδώσει και το βιβλίο και είναι το 20ο κατά σειράν βιβλίο που εκδίδει. Ο Πρόεδρός της, καθηγητής κ. Νίκος Πετρόχειλος, άνοιξε την συζήτηση, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό και αμέσως κάλεσε την καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, να κάνει την παρουσίαση του βιβλίου. Επίσης για το βιβλίο μίλησε και ο καθηγητής, Επίτιμος Δ/ντής Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών, κ. Ευθύμιος Σουλογιάννης.
Μετά τους δύο καθηγητές, λίγα λόγια είπαν ο πρόεδρος του Τριφυλλείου καθηγητής κ. Γεώργιος Κασιμάτης και ο Πρόεδρος του Ομίλου Κυθηρίων Πανεπιστημιακών, κ. Βασίλης Λευθέρης, οι οποίοι επαίνεσαν την κ. Κούλα Κασιμάτη για την αξιόλογη και επιστημονική δουλειά της. Στο τέλος λίγα λόγια είπε η κ. Κούλα Κασιμάτη και καταχειροκροτήθηκε.
Το ογκώδες αυτό βιβλίο, που δεν πρέπει να λείψει από καμία Κυθηραϊκή βιβλιοθήκη, πωλείται προς 25 ευρώ στα γραφεία της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών.




Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος