Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Βανδαλισμοί στους χώρους του Γυμνασίου – Λυκείου Κυθήρων

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει κι επίσημα η νέα σχολική χρονιά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με εικόνες από το εσωτερικό (διαδρόμους, αίθουσα εκδηλώσεων) και το εξωτερικό του Γυμνασίου - Λυκείου Κυθήρων, που σίγουρα μόνο προβληματισμό μας δημιουργούν.
Αιτία αποτελεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κάποιοι θεώρησαν παιχνίδι ή μαγκιά να μπουν χωρίς άδεια μέσα στο κτίριο του σχολείου, κατά πληροφορίες του σταθμού μας μάλλον από κάποιο παράθυρο και να αδειάσουν έναν πυροσβεστήρα ξηράς σκόνης σε κοινόχρηστους χώρους. Επίσης μετά τις εξετάσεις, αρχές καλοκαιριού, παρατηρήθηκαν σε τοίχους από την πίσω πλευρά του κτιρίου κάποιες βωμολοχίες γραμμένες με σπρέι καθώς και ζημιές στο αυτόματο σύστημα ποτίσματος του βοτανικού κήπου του σχολείου, που είχαν δημιουργήσει μαθητές μαζί με καθηγητές τους.
Άποψη της πίσω πλευράς του σχολείου. Με τα κόκκινα βέλη και τους κύκλους σας δείχνουμε που ακριβώς βρίσκονται οι βωμολοχίες που έγραψαν κάποιοι και με το πράσινο βέλος τον χώρο που μαθητές μαζί με την Γυμνασιάρχη τους είχαν δημιουργήσει έναν βοτανικό κήπο.
Οι διευθυντές (Γυμνασίου - Λυκείου) ενημέρωσαν τον Δήμο Κυθήρων και η Σχολική Επιτροπή μετά από αυτοψία στο σχολείο κατέθεσε, την Τρίτη 1/9/2015 μήνυση κατ' αγνώστων στο αστυνομικό τμήμα Κυθήρων, απ' όπου ξεκίνησε να διενεργείται έρευνα.
Σκοπός του παρόντος ρεπορτάζ είναι να προβληματιστούμε όλοι, υπηρεσίες, φορείς, γονείς, καθηγητές, όλη η τοπική κοινωνία και να σταματήσουμε πλέον να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας σε κάποια πράγματα. Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα περιστατικά καταστροφών κάτι το οποίο πρέπει να σταματήσει.
Η σκόνη από τον πυροσβεστήρα απλωμένη σε όλο τον εσωτερικό χώρο του σχολείου
Η ξηρά σκόνη από τον πυροσβεστήρα, όπως μας ενημέρωσαν δεν περιέχει κάποια χημική ουσία άρα είναι ακίνδυνη για όλους όσους βρεθούν στους χώρους που είναι απλωμένη μέχρι να καθαριστεί.
Παρακάτω σας παραθέτουμε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από τον προαύλιο χώρο αλλά και από το εσωτερικού του κτιρίου. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm