Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Βανδαλισμοί και στην πλατεία της Χώρας Κυθήρων

Η φωτό που βλέπετε είναι από την κεντρική πλατεία "Στάη" της Χώρας. Κάθε πρωί εδώ και σχεδόν 1 μήνα οι καινούργιοι προβολείς Led που πρόσφατα αγόρασε και τοποθέτησε ο Δήμος, στο πλαίσιο του ευπρεπισμού της πλατείας, βρίσκονται σχεδόν αναποδογυρισμένοι με ξεσφιγμένες τις βίδες τους. Εγώ κάθε απόγευμα που φεύγω από το Δημαρχείο (περίπου στις 4-5) σφίγγω μερικούς και τους τοποθετώ σωστά. Την άλλη μέρα το πρωί πάλι τα ίδια. Και ερωτώ: είναι αυτό Δημοκρατία; Υπερασπιζόμαστε άραγε το "δικαίωμα" κάποιων ανεξαρτήτως ηλικίας ή καταγωγής, να σπάνε, να καταστρέφουν, να διαλύουν, να μπαχαλοποιούν το Γυμνάσιο, να ανοίγουν τους πυροσβεστηρες, να γράφουν βωμολοχίες στους τοίχους και τελικά να κάνουν ό,τι θέλουν;; Η απάντηση είναι προφανέστατα ΟΧΙ. Τέτοιο δικαίωμα ΔΕΝ υπάρχει στις Δημοκρατίες, στο Πολίτευμά μας υπάρχουν όρια και κανόνες, κυρίως στη δημόσια συμπεριφορά, που αν εμείς δεν διαφυλάξουμε θα γίνουμε ζούγκλα. Δεν ανεβάζω φωτογραφίες από τα δημοτικά WC γιατί τότε θα εκνευρίσω πολλούς. Και εκεί οι καταστροφές είναι μεγάλες. Για τον καθαρισμό ειδικά του Γυμνασίου θα έρθει ειδικό επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού από τη Σπάρτη!

Ξεκαθαρίζω λοιπόν μία και καλή:
1. Τοποθετούνται ΑΜΕΣΑ κάμερες στο Γυμνάσιο/Λύκειο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας και τους Διευθυντές και όπως ακριβώς προβλέπεται στη Νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων και προστασίας της δημόσιας περιουσίας.
2. Κατατέθηκε ήδη μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. Κυθήρων για τους βανδαλισμούς. Από την προκαταρκτική εξέταση θα προκύψουν στοιχεία και όσοι αποδεδειγμένα συμμετείχαν στους βανδαλισμούς, αφενός θα υποστούν τις συνέπειες του Νόμου, αφετέρου θα χρεωθούν με τις δαπάνες των επισκευών.
Δεν μπορούμε άλλοι να φτιάχνουμε και άλλοι να καταστρέφουν. Λυπάμαι πολύ, αλλά τέτοιο "δικαίωμα" ΔΕΝ υπάρχει και ΔΕΝ γινεται ανεκτό. Τέλος.

Στράτος Χαρχαλάκης