Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Δελτίο τύπου «Νέα Πορεία: Όραμα και Έργο» για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κυθήρων

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν την λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αποκάλυψαν περίτρανα την τακτική, τις μεθόδους και την συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής προς όποιον τολμάει να έχει διαφορετική άποψη, η να ασκήσει κριτική σε αυτήν.
Η δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ήταν όραμα και έργο της παράταξης μας.
Ως Δημοτική Αρχή μετατρέψαμε το ερειπωμένο κτήριο, τον εγκαταλελειμένο χώρο, από αμαξοστάσιο που προοριζόταν, σε πνευματικό χώρο.
Η δημοτική βιβλιοθήκη ιδρύθηκε από τον Δήμο Κυθήρων επί Δημαρχίας Θεόδωρου Κουκούλη.
Για την ενδυνάμωση της βιβλιοθήκης δεχτήκαμε την πρόταση ομάδας εθελοντών, φίλων του βιβλίου, να συμμετέχουν στην λειτουργία της. Επικεφαλής της ομάδας ο Δημήτρης Κουτραφούρης, ο οποίος ανταποκρίθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο έργο που ανέλαβε.
Ο ρόλος της ομάδας ήταν συγκεκριμένος και δεν είχε καμία σχέση με οποιαδήποτε οικονομική διαχείρηση.
Ο ισχυρισμός του κ. Σταθάτου ότι του είχε ανατεθεί ο συντονισμός της λειτουργίας της δεν είναι αληθής.
Η σημερινή δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της τον όρισε τώρα υπεύθυνο στη θέση του Δημήτρη Κουτραφούρη, τέτοιου είδους ανακοίνωση στο παρελθόν δεν είχε εκδοθεί.
Η εντιμότητα στις σχέσεις των ανθρώπων και η ενημέρωση των φίλων του βιβλίου, απαιτεί να ανακοινωθούν οι λόγοι απομάκρυνσης του κ. Κουτραφούρη.
Η προσφιλής μέθοδος των διαρροών δεν εξυπηρετεί αυτούς τους σκοπούς.
Ως Δημοτική Παράταξη που οραματίστηκε την δημιουργία της Βιβλιοθήκης, που εργάστηκε σκληρά για την υλοποίηση του οράματος της, που παρέδωσε στην σημερινή Δημοτική Αρχή μιά άρτια οργανωμένη βιβλιοθήκη, λειτουργούσα με υποδειγματικό τρόπο, ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΘΕΡΜΑ τον κ. Δημήτρη Κουτραφούρη και τους συνεργάτες του για τις υπηρεσίες που προσέφεραν, για την άψογη συμπεριφορά με την οποία παρείχαν αυτές τις υπηρεσίες, για την όρεξη το μεράκι την αγάπη που έδειχναν σ' αυτό που έκαναν.
Ευχόμαστε να μην επαληθευτούν οι φόβοι πολλών, ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη μπήκε σε περίοδο παρακμής και υποβάθμισης.