Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

«Αθλος» με πετάλια ενισχύει τη «Φλόγα» της προσφοράς

Τρεις νέοι άνθρωποι, ο Θανάσης Τσάκλας, η Ελένη Λυγερού και ο Απόστολος Τσάκλας, θα ξεκινήσουν κάτι μοναδικό: θα διασχίσουν με τα ποδήλατά τους όλη την Ελλάδα, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα»

Η προσπάθειά τους ονομάζεται «Αθλος» και θα ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου από το Ορμένιο του Εβρου και θα ολοκληρωθεί 11 μέρες μετά, στις 21 Αυγούστου, στην ακριτική Γαύδο.

Ο Θανάσης, η Ελένη και ο Απόστολος σκοπεύουν να διανύσουν απόσταση 1.000 μιλίων, περνώντας από διάφορες πόλεις της χώρας, όπως Καβάλα, Λιτόχωρο, Θερμοπύλες, Μαραθώνας, Κόρινθος, Μαλέας, Ελαφόνησος, Κύθηρα, Χανιά, Σφακιά και Γαύδος. Με τη στήριξη της εταιρείας WIND στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης, καθώς ο «Αθλος» υποστηρίζει τα παιδιά της «Φλόγας». Παράλληλα, όλοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια του Θανάση και των δύο συναθλητών του, για την ενίσχυση της «Φλόγας» μέσω SMS ή κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ο «Αθλος» περιλαμβάνει ποδηλασία καθ' όλη τη διαδρομή, ορειβασία ώς την κορυφή του Ολύμπου στα 2.918 μ., τρέξιμο στην κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας, 42.195 μ., καθώς και διάπλου, που θα ξεκινήσει από το ακρωτήρι Μαλέας της Πελοποννήσου έως τα Χανιά και από τα Σφακιά ώς τη Γαύδο. Ο διάπλους θα πραγματοποιηθεί σε πλωτή φουσκωτή σχεδία (shuttle bike) με ποδηλατοκίνηση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θανάσης Τσάκλας τολμά κάτι τόσο δύσκολο για φιλανθρωπικό σκοπό. Αλλες γνωστές δράσεις που έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν είναι «Ο ξυπόλυτος μαραθωνοδρόμος» ή «Ο άνθρωπος που διέσχισε 15 χώρες σε 30 ημέρες με ένα ποδήλατο».

πηγή: enet.gr