Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Εξώδικη διαμαρτυρία Ένωσης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας Κυθήρων

ENΩΠION ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΛΗΣΗ
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Της Ένωσης Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Καταλυμάτων Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, που εδρεύει στην Αγία Πελαγία Κυθήρων, νομίμως εκπροσωπούμενης.
ΠΡΟΣ

Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΛΑΣΙΘΙΩΤΙΚΗ Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία (Λ.Α.Ν.Ε.)», που διατηρεί γραφεία στον Πειραιά, Ακτή Κονδύλη αρ. 22, όπως εκπροσωπείται νόμιμα,

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ
1. Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, που κατοικοεδρεύει στον Πειραιά.
2. Τον Δήμαρχο Κυθήρων Θεόδωρο Κουκούλη, που κατοικοεδρεύει στη Χώρα Κυθήρων.
3. Τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ιωάννη Σγουρό, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα.

Όπως άριστα γνωρίζετε, μετά από κοπιώδεις προσπάθειες των τοπικών φορέων των Κυθήρων και παρά την αρχικά αντίθετη βούλησή σας, εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 27.2.2014 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, δυνάμει της οποίας παρατάθηκε για ένα έτος η ισχύς της υπ’ αριθ. 3328.1.6.22/01/2009/28.8.2009 σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας μεταξύ της εταιρίας σας και του Ελληνικού Δημοσίου, που έχει ως αντικείμενο την εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής «ΚΥΘΗΡΩΝ-ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ» με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ», σύμφωνα με την οποία το ανωτέρω πλοίο ιδιοκτησίας σας εκτελούσε μέχρι πρότινος το ανωτέρω δρομολόγιο.
Με το από 26.6.2014 δελτίο τύπου ενημερώνατε το επιβατικό κοινό περί τροποποίησης των δρομολογίων, προκειμένου να διεξαχθεί έκτακτος δεξαμενισμός του πλοίου προς καθαρισμό της γάστρας, ενώ με την από 7.7.2014 ανακοίνωσή σας ενημερώσατε περί της ακύρωσης του δρομολογίου της 7.7.2014 από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΚΥΘΗΡΑ – ΚΙΣΣΑΜΟ, προκειμένου να αποκατασταθεί βλάβη του πλοίου, την οποία δεν προσδιορίζετε στην ανακοίνωσή σας, ενώ δεν ενημερώνατε για τον χρόνο επανεκκίνησης του πλοίου, ούτε και για τον τρόπο εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.
ΕΠΕΙΔΗ η παραπάνω συμπεριφορά σας παραβιάζει τις υποχρεώσεις σας ως αναδόχου δημοσίας υπηρεσίας και δημιουργεί στα μέλη μας αλλά και στο σύνολο της Κυθηραϊκής οικονομίας σημαντική ζημία, μάλιστα εν μέσω της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, λαμβανομένου υπόψη και του ότι τα έσοδα των θερινών μηνών συνιστούν τον αποκλειστικό πόρο όλων των επιχειρήσεων του νησιού που σχετίζονται με τον τουρισμό.
ΕΠΕΙΔΗ αντίθετα προς την καλή πίστη και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη δεν έχετε ενημερώσει ούτε για την φύση της βλάβης, ούτε για τον απαιτούμενο για την αποκατάστασή της χρόνο, με αποτέλεσμα, λόγω της αβεβαιότητας που έχετε προκαλέσει, να ακυρώνονται συλλήβδην κρατήσεις τουριστών και να υφιστάμεθα τεράστια οικονομική ζημία, για την οποία σας καθιστούμε υπεύθυνους και επιφυλασσόμεθα να την αναζητήσουμε ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.
ΕΠΕΙΔΗ με τις άνω κακόπιστες και καταχρηστικές ενέργειες και παραλείψεις σας έχετε προξενήσει ανεπανόρθωτη προσβολή της φήμης και της υπόληψης των επιχειρήσεών μας, καθώς πλέον θεωρούμεθα στα μάτια του επιβατικού κοινού ως αναξιόπιστος, εξ απόψεως ακτοπλοϊκής σύνδεσης, τουριστικός προορισμός, με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω το επαγγελματικό μας μέλλον.
ΕΠΕΙΔΗ κατά την καλή πίστη και τα χρηστά συναλλακτικά ήθη οφείλετε να ενημερώσετε τόσο εμάς, όσο και το επιβατικό κοινό, άμεσα και με ακρίβεια εάν και πότε θα επανέλθει το πλοίο στα προγραμματισμένα δρομολόγιά του από και προς τα Κύθηρα, προκειμένου να αποτρέψετε, ως οφείλετε, την έτι περαιτέρω περιουσιακή μας ζημία, καθώς και την έτι περαιτέρω προσβολή της φήμης και της υπόληψής μας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τη μη προσήκουσα εκπλήρωση των υποχρεώσεών σας ως αναδόχου δημοσίας υπηρεσίας.
ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΘΑ κάθε δικαιώματός μας να αναζητήσουμε την αποκατάσταση της περιουσιακής ζημίας, καθώς και της ηθικής βλάβης που υφιστάμεθα εξαιτίας της καταχρηστικής και κακόπιστης ενέργειάς σας να αποσύρετε το πλοίο από το δρομολόγιο, χωρίς να ενημερώσετε εμάς και το επιβατικό κοινό ως προς την φύση της βλάβης και χωρίς να κοινοποιήσετε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αποκατάστασής της και επανόδου του πλοίου στην γραμμή.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ όπως αμέσως αποκαταστήσετε την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νήσου των Κυθήρων σύμφωνα με τις συμβατικές σας υποχρεώσεις και όπως κοινοποιήσετε άμεσα τόσο εμάς, όσο και το επιβατικό κοινό δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα επιστροφής του πλοίου στο δρομολόγιό του από και προς τα Κύθηρα.
ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι, σε περίπτωση συνέχισης μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεών σας ως αναδόχου δημοσίας υπηρεσίας, φέρετε την ευθύνη για την αποκατάσταση της έτι περαιτέρω περιουσιακής ζημίας και ηθικής βλάβης που υφίστανται τα μέλη μας, επίσης δε ότι θα επιδιώξουμε την εφαρμογή του νόμου και την επιβολή σε βάρος της εταιρίας σας κάθε διοικητικού μέτρου, που ο νόμος προβλέπει σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεών σας ως αναδόχου δημοσίας υπηρεσίας.
Η παρούσα μας κοινοποιείται στις αρμόδιες δημόσιες αρχές που παραπάνω αναφέρονται, καλούμενες να προβούν σε κάθε οφειλόμενη ενέργεια και να λάβουν κάθε μέτρο που εμπίπτει στο πεδίο καθηκόντων εκάστης, επιφυλασσομένων των δικαιωμάτων των μελών μας εναντίον τους σε περίπτωση που διαπιστωθεί ολιγωρία κατά την άσκηση του επιβαλλομένου καθήκοντός τους εποπτείας της προς ην απευθύνεται η παρούσα.
Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός της Ένωσης και των μελών μας αρμόδιος Δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς, προς τους οποίους αυτή απευθύνεται ή κοινοποιείται, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, και να αντιγράψει αυτήν ολόκληρη στις οικείες εκθέσεις επιδόσεώς του.

Επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ στο πρώτο κοινοποιούμενο αντίγραφο.

Αθήνα, 9 Ιουλίου 2014
Η εξωδίκως δηλούσα διά
της πληρεξούσιας αυτής δικηγόρου

πηγή: Adelin fm