Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Η Βασιλική Καρακώστα στο Αραχτοπωλείο

Τα Κύθηρα θα έχουν την τιμή να υποδεχτούν την Βασιλική Καρακώστα, στο Αραχτοπωλείο στον Αβλέμονα, στις 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου στις 22.30.

Η Βασιλική Καρακώστα γεννήθηκε στην Γλύφα. Σπούδασε πιάνο, θεωρητικά, βυζαντινή μουσική και φωνητική.

Ξεκίνησε από 15 ετών με παραδοσιακές ορχήστρες, όπως η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας.
Από το 2001 μέχρι σήμερα ζει στην Αθήνα. Στη δεκαετία αυτή έχει συνεργαστεί με επιφανείς συνθέτες και τραγουδοποιούς όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Παπάζογλου, Παναγιώτης Καλατζόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Σπανός, Κώστας Λειβαδάς, καθώς επίσης και με δημοφιλείς δεξιοτέχνες και ερμηνευτές όπως ο Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιάννης Κότσιρας, Γεράσιμος Ανδρεάτος , κ. α.

*"Τέρας εργατικότητας στην πρόβα και με βαθιά ομαδική συνείδηση στο πάλκο, η Βασιλική Καρακώστα λάμπει ολοένα και περισσότερο τώρα πια στη σόλο καριέρα που επέλεξε για να συνεχίσει, γιατί διαθέτει την ομορφιά και το ήθος της ελληνικής παιδείας και τέχνης. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν".

Διονύσης Σαββόπουλος
*Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφόρησε από τη “SONY - BMG”, ο πρώτος της προσωπικός δίσκος “ Η Σβούρα και άλλες ιστορίες”, σε στίχους και μουσική Νίκου Πορτοκάλογλου και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Τον Δεκέμβρη του 2013 κυκλοφόρησε από την Sui Generis η δεύτερη δισκογραφική δουλειά '' Τα Επικίνδυνα '' σε στίχους και  μουσική Λυδία Μπουντούνη - Κωνσταντινο Μπουντούνη  μελοποιώντας ταυτόχρονα την ''Απλιστία'' του Νίκου Χριστιανόπουλος και ''Τα Επικίνδυνα'' εξού και ο τίτλος της δισκογραφικής δουλειάς του Κ.Π.Καβάφη.
Από το 2007 περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε στέκια της Αθήνας,
για να μας καλωσορίσει σε μια γιορτή από τα παλιά και από τα μέλλοντα.

Έντεχνα, ελαφρά, λαϊκά του ‘50, παραδοσιακά του Πόντου, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και σύγχρονα λαϊκά. Τραγούδια με διαφορετικούς προορισμούς, γίνονται εδώ προσάναμμα μιας γιορτής ντυμένη με τους ήχους της Ανατολικής Μεσογείου. Η Βασιλική Καρακώστα μας ξανασυστήνει αυτά τα τραγούδια, χωρίς προκαταλήψεις. Τα απογυμνώνει ως τον πυρήνα τους και τα μεταμορφώνει σε πρώτη ύλη για το σύγχρονο πανηγύρι, το ροκ του μέλλοντός μας.

Με ρεπερτόριο το οποίο εκτείνεται από το παραδοσιακό στο μοντέρνο και από το λαϊκό στο έντεχνο, η φωνή της Βασιλικής δίνει ξεχωριστή πνοή στα τραγούδια που έχει επιλέξει.

πηγή: visitkythera.gr