Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αυξάνεται η κίνηση του "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Αυξάνεται η κίνηση από εβδομάδα σε εβδομάδα στα δρομολόγια του "Βιτσέντζος Κορνάρος", που συνδέει την Καλαμάτα με την Κρήτη και τα Κύθηρα. Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 15 Αυγούστου αναμένεται να κορυφωθεί.
Μεσσήνιοι και Κρήτες, αλλά και άτομα από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου επιλέγουν το πλοίο της ΛΑΝΕ, γιατί εξυπηρετεί, συμφέρει οικονομικά και βολεύει στη μετακίνηση.
«Ανεβαίνουμε σιγά - σιγά, κάθε εβδομάδα και καλύτερα πάμε», παρατήρησε στην "Ε" ο πράκτορας Βασίλης Μανιάτης. Επεσήμανε ότι «υπάρχει ζήτηση, έχουν γίνει κρατήσεις για το ερχόμενο (αποψινό) δρομολόγιο και γι’ αυτά στις 2 και 9 Αυγούστου. Επειδή είναι λίγες οι καμπίνες, ο κόσμος κλείνει όσο πιο νωρίς γίνεται».
Την προηγούμενη εβδομάδα ταξίδεψαν 160 άτομα για Κρήτη και 30 για Κύθηρα και ο κ. Μανιάτης εκτιμά ότι στο αποψινό θα ταξιδέψουν ακόμα περισσότεροι.
Την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι της Καλαμάτας, μιλήσαμε με άτομα που επέλεξαν να ταξιδέψουν με το "Βιτσέντζος Κορνάρος" για την Κρήτη.
Ο Αλέξανδρος Λαγός που πήγαινε για πρώτη φορά στην Κρήτη, παρατήρησε: «Με την ευκαιρία που υπάρχει το πλοίο, πάμε στην Κρήτη. Από τον Πειραιά δε θα πήγαινα. Είναι τα διόδια, οι βενζίνες, πολλά τα έξοδα». Ζήτησε να μην είναι μόνο μία φορά την εβδομάδα το δρομολόγιο και εξήγησε: «Δεν μπορείς να μείνεις τόσες μέρες σε ξενοδοχείο, είναι πολλά τα έξοδα».
Πιο δίπλα ο κύριος Γιώργος που άκουσε τη συζήτησή μας, έσπευσε να διαμαρτυρηθεί, γιατί, όπως μας είπε, για το αγροτικό θα πλήρωνε 300 ευρώ πήγαινε - έλα. «Την πάτησα, αλλά από Πειραιά θα πλήρωνα και διόδια για να πάω», παρατήρησε σχετικά.
Ο Γιάννης Γιαννίκος, με καταγωγή από τη Ζαχάρω που μένει στο Ρέθυμνο, μας είπε ότι «εμένα με συμφέρει από Καλαμάτα και για τα φορτηγά (είναι ιδιοκτήτης)» και σημείωσε:«Εμάς μας ενδιαφέρει η γραμμή. Εξυπηρετεί Χανιά και Ρέθυμνο».
Η Ρούλα Κουμεντακάκου, με καταγωγή από τη Λακωνική Μάνη που μένει στο Ρέθυμνο, παρατήρησε: «Το προτιμούμε σε σχέση με τον Πειραιά, είναι λιγότερες ώρες και λιγότερα τα έξοδα».
Ο Καλαματιανός Γιώργος Δημόπουλος που πήγαινε διακοπές στο Τυμπάκι, μας είπε: «Εξυπηρετεί το πλοίο από την Καλαμάτα, είναι λιγότερα τα έξοδα. Γιατί να τρέχουμε στην Αθήνα;».
Ο Βασίλης Γιαννούκος, στρατιωτικός, πήγαινε με μετάθεση από την 120 ΠΕΑ σε μονάδα της Αεροπορίας στο Νομό Χανίων. «Βολεύει, δεν το συζητάμε», μας απάντησε κι επεσήμανε: «Είναι πιο οικονομικό και στα εισιτήρια και στα καύσιμα που δεν πληρώνεις. καλό θα ήταν να υπάρχει και το χειμώνα, έχει φοιτητές και εδώ και στην Κρήτη».
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ
Το "Βιτσέντζος Κορνάρος" εκτελεί το δρομολόγιο Κίσσαμος - Κύθηρα - Καλαμάτα κάθε Σαββατοκύριακο. Αναχωρεί από την Κίσσαμο κάθε Σάββατο στις 2.30 το μεσημέρι. Φθάνει στα Κύθηρα στις 6.20 το απόγευμα και στην Καλαμάτα 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Από την Καλαμάτα αναχωρεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στα Κύθηρα πιάνει στις 5.40 το πρωί και στην Κίσσαμο στις 9.50 το πρωί της Κυριακής.

Οι τιμές είναι, για την Κρήτη: 25 ευρώ το εισιτήριο και 57 ευρώ το ΙΧ. Για τα Κύθηρα 17 ευρώ το εισιτήριο και 46 ευρώ το ΙΧ.

πηγή: eleftheriaonline.gr