Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τον Τουρισμό

Σειρά αλλαγών, επί το αυστηρότερο, επέφερε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ανάγνωσής του την Παρασκευή 4/7 στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής.

Για τα τουριστικά καταλύματα που λειτουργούν χωρίς το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) προτείνεται η επιβολή προστίμου 200 ευρώ ανά κλίνη (έναντι 150 ευρώ της αρχικής πρόβλεψης), ενώ για τα τουριστικά γραφεία που ενδέχεται να στείλουν πελάτες τους σε καταλύματα χωρίς “βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων” (για το ΕΣΛ έκανε λόγο η αρχική πρόβλεψη) προτείνονται πλέον πρόστιμα 15.000 ευρώ (έναντι 3.000 ευρώ αρχικώς). Επιπλέον, επιχείρηση που δεν προσέφερε τα όσα διαφήμιζε προκειμένου να προσελκύσει πελάτες, αντιμετωπίζει στο νομοσχέδιο ποινή 5.000 ευρώ (αντί 1.000 ευρώ αρχικώς) -το ίδιο και όποιος διαφημίζει τουριστικές υπηρεσίες χωρίς να του έχει χορηγηθεί ΕΣΛ ή βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων.

Για τις οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις οι οποίες παραβαίνουν τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία τους προτείνεται πρόστιμο 5.000 ευρώ (έναντι 1.000 ευρώ της αρχικής πρόβλεψης), ενώ για τα χιονοδρομικά κέντρα που λειτουργούν χωρίς άδεια ισχύουν οι κυρώσεις με τα μέχρι σήμερα χρονοδιαγράμματα τακτοποίησής τους προκειμένου να απαλλαγούν (κάτι που η αρχική εκδοχή του σχεδίου νόμου απέτρεπε).

πηγή: laconialive.gr