Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο Michel Lebrun νέος Πρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ)

Στο πλαίσιο της 107ης συνόδου ολομέλειας της, τα μέλη της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ) εξέλεξαν τον κ. Michel Lebrun (BE/EPP), ως νέο Πρόεδρο του Οργάνου τους.
Ο κ. Lebrun διαδέχεται τον κ. Ramón Valcarcel Siso, ο οποίος εξελέγη Ευρωβουλευτής κατά τις Ευρωπαϊκές Εκλογές, η δε κα Catiuscia Marini (IT/PES) θα διαδεχθεί την κα. Mercedes Bresso στη θέση της πρώτης Αντιπροέδρου, κατόπιν και της δικής εκλογής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο νέος Πρόεδρος της ΕΤΠ, Michel Lebrun, είναι μέλος της ΕτΠ από της ιδρύσεώς της, το 1994.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου της Βαλλονίας, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Διεθνών Σχέσεων της Γαλλόφωνης  Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης Βρυξελλών, Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Χωροταξίας της Γαλλόφωνης Κυβέρνησης και σήμερα είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Viroinval.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να προεδρεύω της πολιτικής συνέλευσης της ΕτΠ, στην οποία και συμμετείχα ενεργά κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια ως εκπρόσωπος της Βαλλονίας.

Το πιο κρίσιμο έργο που έχει μπροστά της η Ε.Ε. είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση, η συνοχή και η εξασφάλιση καλύτερων ευκαιριών στο μέλλον για τους νέους.

Η ΕτΠ οφείλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στον ρόλο που διαδραματίζουν οι Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές για την ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής δημοκρατίας.

Πρέπει μεριμνήσουμε για τη θέσπιση και τη δραστική εφαρμογή κατάλληλων μέτρων σε τοπική κλίμακα, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Για όλα τούτα, αλλά και για κάθε άλλο ζήτημα που έχει ζωτική σημασία σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, μπορείτε να στηρίζεστε σε μένα, κι εγώ απ' την πλευρά μου, θα στηρίζομαι στη φωνή της ΕτΠ, που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Περιφερειών και των πόλεων της Ευρώπης» δήλωσε ο κ. Michel Lebrun μετά την εκλογή του ως Προέδρου της ΕτΠ.

Τέλος, η κα. Catiuscia Marini (PES) εξελέγη πρώτη Αντιπρόεδρος της ΕτΠ.

Διορίστηκε μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών το 2010 και είναι εκλεγμένη Πρόεδρος της Ιταλικής Περιφέρειας της Umbria.

«Η εκλογή μου ως πρώτης Αντιπροέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών δεν είναι μόνο μια μεγάλη τιμή για μένα, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία για την Περιφέρεια της Umbria.

Μαζί με τις άλλες Περιφέρειες και Τοπικές Κοινότητες της Ευρώπης, καλούμαστε να διαδραματίσουμε συγκεκριμένο ρόλο στην ανάπτυξη ενός φιλόδοξου ανανεωτικού προγράμματος, που θα προάγει την ανάπτυξη και την απασχόληση, ιδίως για τους νέους πολίτες της Ευρώπης.

Θα αφιερώσω τους επόμενους μήνες στη διεξαγωγή ενός διαρθρωμένου διαλόγου με τα λοιπά Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Έχει ζωτική σημασία να εξαιρεθεί η Εθνική συγχρηματοδότηση των Διαρθρωτικών Ταμείων και των Ευρωπαϊκών επενδύσεων από τους υπολογισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας, πράγμα που θα αποτελέσει απτό και συγκεκριμένο πειστήριο του γεγονότος, ότι απομακρυνόμαστε πλέον από τις πολιτικές λιτότητας και βαδίζουμε προς την κατεύθυνση επενδυτικών και αναπτυξιακών πολιτικών», δήλωσε η κα. Catiuscia Marini.

πηγή: epoli.gr