Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

18 νέα περιφερειακά κανάλια στα Κύθηρα!

“Συγκρίσεις, ανταγωνισμός, κόντρες, συνεργασίες αναμένονται ενόψει της ψηφιακής εκπομπής στην Νότια ηπειρωτική Ελλάδα… ”

Το τηλεοπτικό τοπίο αλλάζει και στην Πελοπόννησο αφού 18 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί, απο την επόμενη Παρασκευή 27 Ιουνίου θα είναι στη διάθεσή μας. Κανάλια που θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε στους δέκτες μας και τα οποία μέχρι σήμερα εξέπεμπαν σε περιορισμένες γεωγραφικές περιοχές.

Στις 27 Ιουνίου τα περισσότερα κανάλια από τη Στερεά, τα Ιόνια νησιά, την Αχαϊα θα τα βλέπουμε στη Σπάρτη, την Τρίπολη και τα Κύθηρα. Κανάλια πάλι  της Καλαμάτας, της Τρίπολης  και της Σπάρτης θα βλέπουν σε περιοχές όπως το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος, το Ληξούρι, η Πάτρα κ.α.

Η περιφερειακή ζώνη «6» περιλαμβάνει όλη την Πελοπόννησο, τον Κορινθιακό κόλπο στο σύνολό του, βόρεια μέχρι το Λιδορίκι Φωκίδας, το Μεσολόγγι, νότια τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, ανατολικά τα νησιά του Αργοσαρωνικού, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες και τμήμα της Αίγινας και της ανατολικής Αττικής και δυτικά στη Ζάκυνθο κι έως το Ληξούρι Κεφαλονιάς.
Οι 18 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί είναι χωρισμένοι αλφαβητικά σε δυο διαύλους των εννέα σταθμών. Από τη στιγμή που οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις studio  θα έχουμε και ανάλογα καλύτερη εικόνα.

Οι συχνότητες θα αλλάξουν και όσοι διαθέτουν παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις οφείλουν να προμηθευτούν εγκαίρως ψηφιακούς αποκωδικοποιητές MPG4 οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 19,00 ευρώ στην αγορά.

Οι 18 περιφερειακοί, πλέον, τηλεοπτικοί σταθμοί είναι:
ΑCHAIA από την Πάτρα,
ΑΡΚΑΔΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ από την Τρίπολη,
AXION από την Κόρινθο,
ΒEST από την Καλαμάτα,
DR από το Άργος,
ΕΛΛΑΔΑ TV από την Σπάρτη,
ΗΛΕΚΤΡΑ από την Κόρινθο
ΙΟΝΙΑ TV από τη Ζάκυνθο,
KOSMOS TV από Πύργο Ηλείας,
LEPANDO από τη Ναύπακτο,
MAX από το Ναύπλιο,
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ από την Καλαμάτα,
ΝΕΤ από την Καλαμάτα,
ΟΡΤ (Ολυμπιακή Τηλεόραση) από τον Πύργο Ηλείας,
RTP από την Κόρινθο,
SUPER από την Κόρινθο,
SUPER-B από την Πάτρα
TOP από την Κόρινθο.
Όπως είναι φυσικό η ανατροπή του τηλεοπτικού χάρτη θα δημιουργήσει νέες συνθήκες τόσο στην ενημέρωση όσο και στην διαφήμιση. Επίσης τα πρώην τοπικά κανάλια είναι αυτά που θα αναδείξουν, στις νέες περιοχές και κοινωνίες την κοινωνική, πολιτισμική, πολιτική και εμπορική φυσιογνωμία των περιοχών που εκπροσωπούν. Αυτό είναι σημείο κρίσιμο. Αναμένεται ο ανταγωνισμός να συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας των τηλεοπτικών προγραμμάτων, της ενημέρωσης, της επιμόρφωσης και της ψυχαγωγίας.

πηγή: visitkythera.gr