Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Θέλουμε ανοικτό και φωτισμένο κάστρο ή σβηστό και κλειστό τα απογεύματα;

Ο Ιούνιος τελείωσε και το Κάστρο της Χώρας Κυθήρων παραμένει σβηστό τα βράδια κι επισκέψιμο μόνο μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
Το  γνωστά θέματα με το Ενετικό Κάστρο στη Χώρα Κυθήρων, (το μόνο καλοδιατηρημένο κι εύκολα επισκέψιμο συγκριτικά με τα υπόλοιπα 3 του νησιού) είναι υπαρκτά.
Πρώτον το Κάστρο στη Χώρα μπορεί κάποιος να το επισκεφθεί μόνο μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ώρα απαγορευτική για τους τουρίστες και τους επισκέπτες για να το δουν και να περπατήσουν στα μονοπάτια του και να απολαύσουν την μοναδική του θέα. Μάλλον οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν πάλι όπως και πέρυσι να τελειώσει και ο Ιούλιος για να ανοίγει τ' απογεύματα... Απαράδεκτο.
Δεύτερον τα βράδια δεν ανοίγει ο φωτισμός του, γεγονός που όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που σας παραθέτουμε, δημιουργεί μια τελείως διαφορετική αίσθηση και εικόνα στους επισκέπτες και τους κατοίκους του νησιού.
Και μετά θέλουμε και τουρισμό...

Η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, δείτε και μόνοι σας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί στο Καψάλι Κυθήρων τον Ιούνιο του 2014 με λίγες μέρες διαφορά. Το κάστρο άναψε κατ' εξαίρεση την μέρα εκείνη για την Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm