Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Οι μαθητές του Γυμνασίου Κυθήρων παίζουν κουκλοθέατρο! "Η Κληρονομιά του Φασουλή"

Στα πλαίσια εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος  με τίτλο «ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ» μαθητές του Γυμνασίου Κυθήρων, έστησαν την παράσταση κουκλοθεάτρου που παρουσιάστηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου στις 24 Ιουνίου 2014.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 σε συνέχεια της αντίστοιχης περυσινής προσπάθειας, όπου έγινε εισαγωγή στην τέχνη του κουκλοθεάτρου σε παρόμοιο πρόγραμμα με υπεύθυνη την ίδια καθηγήτρια κα Καρολίνα Ασλάνη.

Τα παιδιά συμμετείχαν με κέφι, έφτιαξαν καινούργιες κούκλες, έμαθαν να ράβουν μόνα τους το κοστούμι της κούκλας, να της δίνουν προσωπικότητα με την προσωπική τους πινελιά, να τη ζωντανεύουν πάνω στη σκηνή.
Έμαθαν να αυτοσχεδιάζουν, να επικοινωνούν με το κοινό του κουκλοθέατρου, να έχουν εν τέλει αυτοπεποίθηση στο παίξιμο μπροστά σε κόσμο. Κατάφεραν να φέρουν σε πέρας μόνοι τους ολόκληρη παράσταση με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Πέρα από το βιντεάκι του έργου που γυρίστηκε χωρίς θεατές, η παράσταση στο σχολείο στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Γυμνασίου, έδωσε χαρά σε όσα παιδιά και μεγάλους την παρακολούθησαν και κατά γενική ομολογία ήταν ακόμη καλύτερη από την περυσινή.
Τα παιδιά της ομάδας ανταποκρίθηκαν με κέφι και με μπρίο, και νομίζουμε πως με μια μικρή ακόμη ώθηση θα είναι έτοιμοι να δουλέψουν σαν αυτοδύναμο σχήμα χωρίς να χρειάζονται πια καθοδήγηση. Μπράβο τους!

πηγή: gymnasiokithira.blogspot.gr