Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Έκκληση Όλγας Κεφαλογιάννη να μην αυξηθούν οι τιμές στα τουριστικά καταλύματα

Έπειτα από την παρέμβαση του πρωθυπουργού και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη προέβη σε συστάσεις συμμόρφωσης σε όσους σπεύδουν να αποκομίσουν ευκαιριακά κέρδη, αυξάνοντας τις τιμές σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

«Τη στιγμή που ο ελληνικός τουρισμός οδεύει για νέα χρονιά ρεκόρ ορισμένοι, ευτυχώς λίγοι, που ασχολούνται με τον τουρισμό σπεύδουν να επωφεληθούν της σημαντικής αύξησης της τουριστικής ροής», τόνισε η υπουργός Τουρισμού  μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης σε εκδήλωση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο Ηράκλειο

Όπως η ίδια είπε, η φήμη και η ταυτότητα ενός προορισμού, που έχει διαμορφωθεί σταδιακά και με επίπονες προσπάθειες των πολλών, δεν πρέπει να γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από τους λίγους.

«Καταφέραμε στα δύσκολα χρόνια της κρίσης να μειώσουμε τις τιμές. Να διορθώσουμε λάθη που μας έβγαλαν εκτός ανταγωνισμού. Αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να πάει χαμένη» τόνισε και πρόσθεσε ότι ο τουριστικός κλάδος πρέπει να προστατεύσει τον ελληνικό τουρισμό, με ψυχραιμία, σύνεση και σοβαρότητα.

Από τη πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, δέχθηκε ότι υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά αισχροκέρδειας λόγω και της μεγάλης ζήτησης που παρατηρείται, τα οποία  όπως είπε προκαλούν ανησυχία τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο Σύνδεσμο.

Υπογράμμισε την ανάγκη να προστατευθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν από τις περιπτώσεις των κακών επαγγελματιών. 

πηγή: defencenet.gr