Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Παγκόσμιος αγώνας ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID, GREECE Καψάλι, 11/6/2014

Ο Πανελλήνιος Όμιλος Τζετ Σπορτ (Hellenic Jet Sports Boating Association) σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Jet Raid (www.jetraid.org) διοργανώνει ένα διεθνή αγώνα JET SKI, τύπου ανοιχτής θαλάσσης (Offshore Endurance) για τέταρτη φορά στη χώρα μας και στην ιστορία του θεσμού στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη τιμή για την Ελλάδα η φιλοξενία μιας τόσο σημαντικής αθλητικής εκδήλωσης που πρόκειται να δώσει μεγάλη διάσταση στον Ελληνικό ναυταθλητισμό.
Στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες, τα σκάφη και φυσικά τους διοργανωτές. Μια περιπέτεια που δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή όπως οι συνηθισμένοι αγώνες κλειστής πίστας (close course) καθώς πραγματοποιείται στην ανοιχτή θάλασσα.
Ο αγώνας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 9-14/6/2014, στην Πελοπόννησο με έδρα την ιστορική και φιλόξενη Καλαμάτα και με διαδρομές την Πύλο, στο Γύθειο, την Ελαφόνησο, στα Κύθηρα με σύνολο ειδικών διαδρομών 1000 χιλιομέτρων στην ιδιαίτερη και επιβλητικά ακτογραμμή της Μάνης. Στο Καψάλι λοιπόν την Τετάρτη το μεσημέρι έφτασαν τα JET SKI και σκάφη με 30 διαγωνιζόμενους. Ο κόσμος αρκετός στην υποδοχή που απόλαυσε τη θεαματική είσοδο και τον τερματισμό των jet ski στο λιμάνι του Καψαλίου.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι και οι συνοδοί τους (υπολογίζονται περίπου 80 άτομα) θα διανυκτερεύσουν σε σκηνές στο Καψάλι.

Διοργανωτές:
Επίσημος διοργανωτής: H.JSBA (πανελλήνιος όμιλος jet sport)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ JET RAID, GREECE
Διοργανωτής Κυθήρων: ΜΟΤΟ ΚΥ.ΛΕ.Ρ

Ρεπορτάζ: Τάκης Πολίτης






πηγή: Adelin fm