Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σχόλιο συνδυασμού «ΚΥΘΗΡΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ Καινούργια Μέρα» για το σημερινό debate

Αναφορικά με την ακύρωση του debate, που ήταν κανονισμένο στην Αγ. Πελαγία, ο συνδυασμός μας δηλώνει τα εξής:
1. Ο διάλογος και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στα προβλήματα του τόπου είναι συστατικό στοιχείο της Δημοκρατίας και ως εκ τούτου πρέπει να αποτελεί το βασικό "όπλο" με το οποίο κάθε υποψήφιος κατέρχεται στις εκλογές.
2. Ο συνδυασμός μας, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης και οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, ουδέποτε αρνηθήκαμε το διάλογο και μάλιστα με χαρά συμμετείχαμε και στο debate που διοργανώθηκε στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο πριν λίγες μέρες.
3. Εκτιμούμε ότι από τη στιγμή που έστω και ένας εκ των υποψηφίων Δημάρχων δε δύναται να συμμετάσχει στο debate, αυτό αυτόματα στερεί την πληρότητα των απόψεων που ο κόσμος επιζητεί να δει μέσα από μία τέτοια διαδικασία. Πολλώ δε μάλλον, όταν αναφερόμαστε στο νυν Δήμαρχο, που δικαίως ή αδίκως, ευρίσκεται στο επίκεντρο κάθε τέτοιας συζήτησης αφού σε εκείνον έλαχε να ασκεί την εξουσία κατά την παρούσα και προηγούμενη περίοδο.
4. Είναι σαφές ότι δεχόμεθα κάθε διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων, ιδεών και προτάσεων πάνω σε όλα τα ζητήματα του τόπου και ως εκ τούτου είμαστε ανοικτοί σε κάθε τέτοια πρόταση, αρκεί φυσικά να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση, τόσο δική μας, όσο και των ανθυποψηφίων μας.