Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Δελτίο τύπου Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, 11/5/2014

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν στην Αθήνα, τα 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου. Τα Επτανησιακά Σωματεία της Αθήνας οργάνωσαν, λίγο νωρίτερα φέτος λόγω των εκλογών, την καθιερωμένη Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Η Δοξολογία έγινε στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση την Κυριακή 11/5 το πρωί. Παρόντα ήταν τα Διοικητικά συμβούλια των Σωματείων της Αθήνας με τις Σημαίες τους και αρκετός κόσμος. Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης πρώην Ζακύνθου κκ. Χρυσόστομος.
Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή, με τη Φιλαρμονική να προηγείται ,με κατεύθυνση τον Άγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγμα. Εκεί ο πρόεδρος της Ένωσης των Απανταχού Παξινών κ. Αντώνης Κάγκας κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας τα Επτανησιακά Σωματεία της Αθήνας, αφού φέτος οι Παξοί είχαν σειρά να οργανώσουν τις εκδηλώσεις Τη Σημαία του ΚΥΘΗΡΑ'Ι'ΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, σήκωσε ο Σπύρος Παυλάκης με παραστάτριες τις σπαλετοφορούσες Πηνελόπη Ανδρονίκου και Μαρία Δουκίδου το γένος Καλλιγέρου. Και τα τρία Τσιριγωτόπουλα, μέλη του χορευτικού του Κ.Σ.Α, υπό το άγρυπνο και σχολαστικό μάτι της δασκάλας τους κ.Λίτσας Γαλανάκη ,είχαν μια άψογη εμφάνιση.

Βέβαια οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι η αρχή μόνο, γιατί η επέτειος των 150 χρόνων της Ενσωμάτωσης της Επτανήσου θα γιορτασθεί και με πολλές άλλες εκδηλώσεις
Η συντονιστική επιτροπή των Επτανησιακών Σωματείων της Αθήνας, εργάζεται πυρετωδώς για την οργάνωσή τους και η κορυφαία εκδήλωση θα γίνει στις 4 Ιουλίου στο Ηρώδειο όπου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, θα παρουσιασθούν χορωδίες και από τα επτά νησιά για να εκτελέσουν πρόγραμμα για το οποίο από πολλούς μήνες προετοιμάζονται.

Επίσης προγραμματίζεται καλλιτεχνική εκδήλωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο το Σεπτέμβριο από Επτανησίους καλλιτέχνες καθώς και αφιέρωμα στην Επτανησιακή λογοτεχνία και ποίηση στον Παρνασσό το Νοέμβριο.

Ακόμη εξετάζεται η περίπτωση εκθέσεως επτανησιακών προϊόντων και η εμφάνιση στην τηλεόραση επτανησιακών χορευτικών και χορωδιών.

Ο Κ.Σ.Α έγκαιρα θα ενημερώσει αναλυτικά


Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος