Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση συνδυασμού «Νέα Πορεία: Όραμα και Έργο»

Ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες, ενόψει των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών, η κοινή γνώμη των Κυθήρων, έχει μείνει έκπληκτη, από την φρενήρη δράση, των τελευταίων ημερών, του εργολάβου Ανδρέα Τραβασάρου, καίριου και βασικού υποστηρικτή, του κ. Χαρχαλάκη.
Γιατί κόπτεται όμως; Μήπως ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου;
Η ιδιαίτερα στενή σχέση και η συνεργασία πού είχαν στην Εγχώριο, τα προηγούμενα χρόνια, αναμφίβολα σηματοδοτεί αυτά που θα συμβούν στο μέλλον εάν θα εκλεγόταν Δήμαρχος ο κ. Χαρχαλάκης.
Με αποφάσεις τόσο του σημερινού προέδρου όσο και προκατόχου του, δόθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στον εν λόγω εργολάβο. 
Τα ερωτήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, έχουν σχέση με τον αδιαφανή τρόπο ανάθεσης των έργων, καθώς και για την σκοπιμότητα εκτέλεσής των.
Σε τι εξυπηρετεί, να δαπανώνται κάθε χρόνο 14.760€ για τον καθαρισμό και την καλλιέργεια των κτημάτων της μονής;
Τα κτήματα είναι μισθωμένα; Ποιά τα εισοδήματα τους; Ποιός παρέλαβε όποια εργασία έγινε;
Είναι σκόπιμο να δαπανώνται κάθε χρόνο 14.760€ για τον "καθαρισμό-ευπρεπισμό των παρεκκλησίων του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Μυρτιδιώτισσας". Πόσα είναι αυτά τα παρεκκλήσια; Τι εργασίες Καθαρισμού και Ευπρεπισμού γίνονται με τόσα χρήματα;
Δαπανώνται κάθε χρόνο 50.000€ για "Καθαρισμό- Ευπρεπισμό- Φύλαξη του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Μυρτιδιώτισσας", με τεχνική περιγραφή υπαλλήλου του Δήμου! Ολα αυτά και πολλά άλλα στον ίδιο άνθρωπο! Δεν υπάρχει άραγε άλλος;
Τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν! 
Ποιός φυλάει το μοναστήρι, ποιός βεβαιώνει την εκτέλεση αυτών των εργασιών; 
Είναι εύλογο το ποσό αυτό για διάστημα 5,5 μηνών από 15-7-12 έως 31-12-12;
Επιπλέον ο κ. Χαρχαλάκης θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του, σύζυγο αντιδίκου της επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας, για καταπάτηση μεγάλης έκτασης!
Τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν, οι συμπατριώτες μας πριν φθάσουν στην κάλπη, θα πρέπει να γνωρίζουν τι διακυβεύεται την ερχόμενη Κυριακή.