Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

«Νέα Πορεία: Όραμα και Έργο», δήλωση του συνδυασμού

Μετά την μακροσκελέστατη ανακοίνωση του κ. Στρ. Χαρχαλάκη ύστερα από τη δημοσιοποίηση από το συνδυασμό « Κύθηρα – Αντικύθηρα, Νέα Πορεία, Όραμα και έργο» μερικών χτυπητών παραδειγμάτων «άψογης» διαχείρισης των οικονομικών στην Εγχώριο Περιουσία, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στο θέμα.
Συγκεκριμένα για την διαχείριση της Εγχωρίου Περιουσίας τόσο από τον κ. Χαρχαλάκη όσο και από τον Ιωάννη Βέζο προκάτοχό του, πάντα βέβαια σε σχέση με την δράση του εργολάβου κ. Ανδρέα Τραβασάρου.
Θεωρούμε ύψιστο καθήκον μας να ενημερώσουμε τους Κυθηρίους και Αντικυθηρίους για τα πεπραγμένα τους και να αποκαλύψουμε με απόλυτη σαφήνεια, την φιλοσοφία τους και την πρακτική τους στη διαχείριση δημοσίου χρήματος.
Είναι γνωστή η ικανότητα του κ. Χαρχαλάκη να μετατρέπει το άσπρο σε μαύρο μέσα από τις πολυσέλιδες δήθεν απαντήσεις του , που δεν λένε τίποτε όμως για την ταμπακιέρα.
Βέβαια, δεν κατάφερε να πείσει τους συμπατριώτες του Αντικυθηρίους στις εκλογές της 18ης Μαίου.
Γιατί άραγε;
Προφανώς γιατί εκείνοι τον γνωρίζουν καλύτερα, όπως και τα πεπραγμένα του είτε όταν ασχολήθηκε με την Κοινότητα Αντικυθήρων είτε όχι.
Αναφέρει λοιπόν στην δήθεν απάντησή του ότι όλα τα ερωτήματα απαντήθηκαν δημόσια στην συνεδρίαση παρωδία της 29ης Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ασφαλώς εννοεί την άρνησή του ( και υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα) να κάνει απολογισμό πεπραγμένων αρκούμενος σε μια επιδερμική ενημέρωση και βέβαια εννοεί τα εξώδικα που μοίρασε την επόμενη μέρα (τα οποία έχουμε στην διάθεσή μας ) στους πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν τους έδωσε τον λόγο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάζαρος Βέζος. Αλήθεια, από τότε έστηναν τον συδυασμό τους ή ήταν σύμπτωση η συνεννόηση αυτή με τον κ. Λ. Βέζο;
Ας απαντήσουν λοιπόν ξεκάθαρα: Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι, τα έτη 2012-2013, ο Ανδρέας Γ. Τραβασάρος έχει 12 εργολαβίες συνολικής αξίας 171.270,38 ευρώ, από τα οποία τα 93.940,00 ευρώ σε διάστημα 5 μηνών από 20/7/2013 μέχρι 10-12-2013; Για το 2011 δεν έχουν βρεθεί στοιχεία!
Όσον αφορά τον Αντιδήμαρχο κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, όλοι γνωρίζουν ότι έχει εκτεθεί επανειλημμένως στην κρίση του Κυθηραικού λαού και έχει τιμηθεί από αυτόν.
Η συνεισφορά του στον τόπο μας είναι γνωστή σε κάθε Κυθήριο και Αντικυθήριο.
Αντιθέτως αναρωτιόμαστε, ποια είναι η συνεισφορά στα κοινά του κ. Ανδρ. Τραβασάρου και των υπολοίπων της ηγετικής ομάδας του συνδυασμού τους;
Τι άραγε σας ενώνει όλους εσάς;
Ειλικρινά, ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτά που σας ενώνουν να είναι το όραμά σας για τον τόπο μας και η επιθυμία σας να συνεισφέρετε στο κοινωνικό σύνολο και τίποτα άλλο.
Κλείνοντας σάς γνωρίζουμε ότι η απάντηση που αξιώνετε από μάς θα δοθεί με τον πιό κατηγορηματικό τρόπο την Κυριακή από τους συμπολίτες μας.