Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σχετικά με τη μείωση των αεροπορικών εισιτηρίων από το συνδυασμό «Νέα Πορεία: Όραμα και Έργο»

Ο Δήμος μας για την μείωση των αεροπορικών εισιτηρίων, στη γραμμή Αθήνα-Κύθηρα, έχει ζητήσει, από τον πρόεδρο του ΔΣ του αεροδρομίου "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" την μείωση των φόρων, ώστε να έχουμε κατά 15€ φθηνότερα εισιτήρια.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ
Κύθηρα: 25/10/2013
Aριθμ. Πρωτ.: Φ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΠΡΟΣ : Toν Πρόεδρο Διοικητικού Συμβούλιου ¨Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος¨
κ. Καθ. Τραυλό Νικόλαο .

Θέμα : Μείωση του φόρου αεροδρόμιου για την αερoγραμμή Αθήνα – Κύθηρα .
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Σύμφωνα με τα άρθρα 16, 17 και 18 του Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 1008/2008 για την εκμετάλλευση τακτικών αεροπορικών γραμμών, έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας στην αεροπορική γραμμή Αθήνα - Κύθηρα.
Σήμερα ο επιβάτης χρησιμοποιώντας τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την μετάβαση στην ακριτική Νήσο Κυθήρων καταβάλει συνολικό ποσό για φόρο αεροδρόμιου το συνολικό ποσό των 18,64 ευρω (TX- 12.99WP, 5.65WQ) .
Την δεδομένη αυτή στιγμή υπάρχουν αερογραμμές δημοσιάς παροχής υπηρεσίας που αναχωρούν από τον Αερολιμένα Αθηνών ,πχ Ικάρια , Λέρος , Αστυπάλαια , Μήλος όπου ο επιβάτης για αυτές της γραμμές καταβάλει συνολικά το ποσό των 9,03 ευρω (ΤX -3.38WP, 5.65WQ), όπως αντιλαμβάνεστε προκύπτει μια σημαντική διάφορα της τάξεως 50%.
Υποβάλουμε έγγραφο αίτημα για την μείωση του φόρου αεροδρόμιου σε WP 3.38 ευρω.
Δεν δίνατε να ισχύουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης αερογραμμές που υπάγονται σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας στο εσωτερικό της Ελλάδος από των Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με διαφορετικά κριτήρια τιμολόγησης όταν η παροχή υπηρεσιών & προϊόντος δεν διαφέρει με ασθενέστερης οικονομικά επιβληθέν πολιτικές .
Θεωρώντας ότι αναγνωρίζετε το δίκαιο αίτημά μας για την μείωση του φόρου αεροδρόμιου, παρακαλώ όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου για την ακριτική Νήσο των Κυθήρων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Θεόδωρος Γ. Κουκούλης
Δήμαρχος