Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Φουρτούνες και πάλι στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των Κυθήρων – Τα έγγραφα και τα σημεία τριβής των εταιρειών

Την Τετάρτη 25/9 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων, με κύριο θέμα συζήτησης, την διαμάχη που έχει ξεσπάσει πάλι, μεταξύ των δυο ναυτιλιακών εταιρειών (LANE SEA LINES και ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε.) που εξυπηρετούν ακτοπλοϊκά τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, σχετικά με την αίτηση της LANE να τροποποιήσει τα δρομολόγιά της για τον μήνα Οκτώβριο 2013.
Ακούστηκαν πολλές απόψεις και τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (μειοψηφούντων των κ. Παναγιώτη Πρωτοψάλτη και κ. Αντώνη Πρωτοψάλτη) το Δημοτικό συμβούλιο να συναινέσει θετικά σε αυτές τις αλλαγές, με την προϋπόθεση πως τη νέα δρομολογιακή περίοδο η εταιρεία LANE SEA LINES είναι υποχρεωμένη να καταθέσει, ένα ολοκληρωμένο πλάνο δρομολογίων στο οποίο δεν θα υπάρξουν αλλαγές κατά την περίοδο εκτέλεσής του.
Παρακάτω σας παραθέτουμε τα έγγραφα που εστάλησαν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, με τα προτεινόμενα δρομολόγια και τις αλλαγές που θέλει η LANE και την επιστολή διαμαρτυρίας από την ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ Ν.Ε. με τα επιχειρήματα να μην γίνουν οι αλλαγές στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ.


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm