Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 19/9/2013

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των μαθητών και των οικογενειών τους με την συνεχιζόμενη αποχή των ιδιοκτητών λεωφορείων και ΤΑΧΙ από την μεταφορά των μαθητών στα σχολεία.
Την ευθύνη για την μεταφορά των μαθητών έχει πλέον η περιφέρεια, αφού η αρμοδιότητα αυτή έχει αφαιρεθεί από τους Δήμους.
Τα σημεία τριβής είναι δύο, η εξόφληση των τιμολογίων για τις μεταφορές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, για τα οποία η υπηρεσία εντελλομένων της Περιφέρειας ζητά επιπλέον έκπτωση 11% καθώς και η συμφωνία για τα κόμιστρα της νέας περιόδου.
Η Δημοτική αρχή με συνεχείς πιέσεις προς τις δύο πλευρές για την εξεύρεση λύσης, πέτυχε σήμερα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημήτρη Κατσικάρη με αντιπροσωπεία των αυτοκινητιστών.
Ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο-Λύκειο
Για το θέμα της νέας σύμβασης υπήρξε συμφωνία αφού η εφαρμογή του μαθηματικού τύπου για τον προσδιορισμό του κομίστρου, δεν ήταν μακριά από τις απαιτήσεις των αυτοκινητιστών.
Ο Αγιασμός στο Δημοτικό Σχολείο Χώρας
Για το πρόβλημα της εξόφλησης των δεδουλευμένων της προηγούμενης χρονιάς συμφωνήθηκε να αποσταλεί έγγραφο της Περιφέρειας στην υπηρεσία εντελλομένων που θα διευκρινίζει το ποσοστό της έκπτωσης που πρέπει υπολογισθεί.
Η απεργία των εργαζομένων της Περιφέρειας όμως καθυστέρησε την αποστολή του εγγράφου.
Αύριο θα συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία μαθητών και γονέων, για να ξεκινήσει η ομαλή λειτουργία των Σχολείων του νησιού.
Η σχολική χρονιά ξεκίνησε σε όλα σχολεία, με τον καθιερωμένο Αγιασμό και τις ευχές, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου Θ. Κουκούλη του Αντιδημάρχου Μ. Πρωτοψάλτη, και την υπόσχεση για κάλυψη των λίγων κενών θέσεων δασκάλων και καθηγητών.
Ο Δήμος έχει φροντίσει για τη εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, σε συνεργασία με τους διευθυντές, στις αναγκαίες εργασίες συντηρήσεις και επισκευών.
Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τις μεταφορές, ευελπιστούμε να βρεθεί λύση πολύ σύντομα

Ο Αγιασμός στο Δημοτικό
Σχολείο Καρβουνάδων
Ο Αγιασμός στο Δημοτικό
Σχολείο Ποταμού
Ο Αγιασμός στον Δημοτικό
Παιδικό Σταθμό