Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Οι απόψεις του τ.βουλευτή Δημήτρη Καρύδη για το θάνατο του Παύλου Φύσσα

Άκουσα με μεγάλη συγκίνηση τον λόγο της μητέρας του αδικοχαμένου δολοφονημένου Π. Φύσσα. Ο λόγος μιας χαροκαμένης μάνας είναι πάντα αληθινός, σοφός και προφητικός. Αυτή η στυγερή δολοφονία, ας είναι η αφορμή για να σπάσει το απόστημα μιας εγκληματικής συμμορίας στην Ελλάδα, που ξεγέλασε και παραπλάνησε την κοινωνία, που εμφανιζόταν με ένα προσωπείο δήθεν κοινωνικό και λαοφιλές, ενώ στην πραγματικότητα είναι το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο του ναζισμού και του φασισμού.

Εγώ είμαι Πειραιώτης και ξέρω ότι ειδικά στις γειτονιές της Β’ Πειραιά, η δράση της ΧΑ είναι οργανωμένη, συστηματική και παρακρατική. Δυστυχώς, εδώ και καιρό, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου αντί να κάνουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι σε αυτό το φασιστικό μόρφωμα, μάλωναν μεταξύ τους για το τι πρέπει να γίνει.

Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός συνταγματικού τόξου! Και όχι μόνο είναι εντός συνταγματικού τόξου, αλλά είναι και αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν δέχομαι συμψηφισμούς… Δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση το διχαστικό λόγο που εκπέμπουν πολιτικά στελέχη, όπως ο κ. Λαζαρίδης.
Πρέπει ΤΩΡΑ, όλοι μαζί, να δημιουργήσουμε αυτό το μέτωπο. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, είχαμε πάρει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά δυστυχώς δεν τελεσφόρησαν, διότι κάποια κόμματα έβαζαν μπροστά το αντιμνημονιακό στοιχείο κι άφηναν πίσω το φασισμό να χτυπάει τον πυρήνα της Δημοκρατίας...
                                                                
Δημήτρης Καρύδης
τ. βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων