Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Φιλοκυθήριος Γερουσιαστής Αθανάσιος Συνοδινός, ορίστηκε υφυπουργός Οικονομικών στη νέα Αυστραλιανή κυβέρνηση

Ο νέος Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνυ Άμποτ, όρισε το γνωστό φιλοκυθήριο πολιτικό και εκλεγμένο Γερουσιαστή Αθανάσιο Συνοδινό ως υφυπουργό Οικονομικών.
Ο νέος ελληνικής καταγωγής υφυπουργός στην Αυστραλιανή κυβέρνηση, είναι παλαιός γνώριμος των Κυθηρίων από την προηγούμενη δεκαετία στη κυβέρνηση του πρωθυπουργού John Howard  και θεωρείται ο αρχιτέκτονας της νίκης του φιλελεύθερου κόμματος το 1996 και στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Howard και βασικός συντελεστής της μακροβιότητάς του στην πρωθυπουργία.
Είναι μεγάλος υποστηρικτής των ελληνικών θέσεων στα εθνικά θέματα του Ελληνισμού, όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αλλά και πολύ καλός γνώστης των Δημόσιων Οικονομικών της Αυστραλίας.
Ο νέος Υφυπουργός φαίνεται πως είναι ικανότατος να αντιμετωπίσει όχι μόνο τα οικονομικά προβλήματα αλλά και πολλά εμπόδια που παρεμβάλλονται εντός και εκτός του κόμματός του στην άσκηση του έργου του.
Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και ελπίζουμε πως από τη θέση αυτή, θα συμβάλλει θετικά στην υπογραφή αρκετών οικονομικών συμφωνιών μεταξύ των δύο παραδοσιακά φίλων χωρών, Ελλάδας και Αυστραλίας. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η ανάγκη σύναψης συμφωνίας των δύο χωρών για την απαλλαγή της ελληνικής καταγωγής μονίμων κατοίκων της Αυστραλίας, που έχουν εισοδήματα από ενοίκια ή άλλες προσόδους στην Ελλάδα, να υποβάλλουν σ’ αυτή δικαιολογητικά ότι είναι φορολογούμενοι στην Αυστραλία. Ένα θέμα που έχει ήδη λυθεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με ειδική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.


Ηλίας Μαρσέλλος