Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου βουλευτή Παναγιώτη Μελά για τα προβλήματα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, 30/9/2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

                                      ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ –Πειραιά, λόγω έλλειψης προσωπικού»

Το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ –Πειραιά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα Ογκολογικά Νοσοκομεία της χώρας και προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς, όχι μόνο της περιοχής του Πειραιά, αλλά όλης της Ελλάδας.
Ενώ έπρεπε να λειτουργεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για τη θεραπεία των ασθενών, δυστυχώς, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στη λειτουργία του, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και όχι μόνο, πράγμα που αποβαίνει εις βάρος της υγείας  των ασθενών.
Τον τελευταίο καιρό, λειτουργεί με το μισό σχεδόν νοσηλευτικό προσωπικό, αφού, από τις 328 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, που προβλέπονται, είναι καλυμμένες μόνο οι 182.
Έντονο είναι και το πρόβλημα που παρουσιάζεται στη λειτουργία των εργαστηρίων, λόγω της έλλειψης παραϊατρικού προσωπικού, αφού πολλοί έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Η τεχνική υπηρεσία επίσης γνωστοποιεί ότι υπάρχει έλλειψη 13 ατόμων στο τμήμα αυτό.
Επίσης, ελλείψεις προσωπικού παρουσιάζουν και οι διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου.
Αν λειτουργεί σήμερα το Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, οφείλεται  στη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων, οι οποίοι, κάτω από αντίξοες συνθήκες, προσπαθούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες.
Γι αυτό, επιβάλλεται, το ταχύτερο δυνατόν, να γίνει πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και του άλλου ελλείποντος  προσωπικού, ώστε να λειτουργεί  το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ-Πειραιά όσο το δυνατό καλύτερα, για το καλό των ασθενών αλλά και των εργαζομένων. 
Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :
Θα φροντίσετε άμεσα να γίνει πρόσληψη νοσηλευτικού αλλά και άλλου προσωπικού στο Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ, ώστε να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για την προστασία της  υγείας των ασθενών;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
30-09-2013
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ