Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Παρατείνονται οι συμβάσεις με τους μεταφορείς

Χωρίς προβλήματα η μεταφορά των μαθητών υπόσχεται η περιφέρεια Πελοποννήσου
«Τη δυνατότητα παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014» προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τη μη έγκαιρη ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαγωνιστικών διαδικασιών.
Όσον αφορά στην περιφέρεια Πελοποννήσου, ο διαγωνισμός για τους αναδόχους θα προκηρυχθεί εντός των ημερών, με τον αρμόδιο θεματικό αντιπεριφερειάρχη Α. Πουλά να δηλώνει πως φέτος, δεν θα ανακύψουν προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών.
Στα χέρια της Περιφέρειας περνά η αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών παρά τις αρχικές «Καλλικρατικές» προβλέψεις για ανάληψη της ευθύνης από τους κατά τόπους δήμους.
Η αδυναμία πολλών δήμων να ολοκληρώσουν τη διαγωνιστική διαδικασία, εξαιτίας του «φειδωλού»  Μαθηματικού Τύπου που όριζε την αμοιβή των αναδόχων ανά διαδρομή και το «αλαλούμ» που  ακολούθησε στις περισσότερες περιοχές της χώρας, επέβαλαν τελικά την οριστική μεταφορά της αρμοδιότητας στις Περιφέρειες.
Πάντως, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η μεταφορά των μαθητών αναμένεται να διεξαχθεί φέτος χωρίς προβλήματα και για την περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς όπως ενημέρωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης για την Παιδεία Α. Πουλάς σε σχετική σύσκεψη, οι συμβάσεις με τους μεταφορείς παρατείνονται, μέχρι τουλάχιστον να υπάρξει αποτέλεσμα από το διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρύξει κάθε Περιφερειακή Ενότητα.
Σύμφωνα με τον κ. Πουλά, στις 11 Ιουνίου εκδόθηκε ΚΥΑ από το υπουργείο Εσωτερικών που όριζε διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταφορά των μαθητών, ωστόσο τελικά αποφασίστηκε η μεταφορά να διεξαχθεί όπως πέρυσι, με παράταση των συμβάσεων.
Στόχος, όπως ανέφερε, είναι να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με την μετακίνηση των μαθητών και παράλληλα με το διεθνή διαγωνισμό να εξορθολογιστεί το όλο σύστημα, αφού εκ των πραγμάτων το κόστος είναι μειωμένο πανελλαδικά κατά 80 εκατ. ευρώ.
Η προκήρυξη για το διαγωνισμό ανά Περιφερειακή Ενότητα αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, με τον κ. Πουλά να εφιστά την προσοχή στους ενδιαφερόμενους, καθώς όπως τόνισε, στη σχετική προκήρυξη εμπεριέχονται πολλά νομικά ζητήματα.

πηγή: lakonikos.gr