Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, με έξι διακεκριμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα της διασποράς- Οι φετινοί βραβευθέντες

Έξι διακεκριμένους Έλληνες της διασποράς τιμά και βραβεύει απόψε στις 20:30 στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το International Foundation for Greece. Στο πλαίσιο αυτό, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία παρουσίασαν σήμερα στο αμφιθέατρο του Μουσείου, την Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «Διακεκριμένες Ελληνικές Προσωπικότητες», που περιλαμβάνει έξι γραμματόσημα.

Ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, ο καθηγητής - ερευνητής βιολογίας, περιβάλλοντος και μηχανολογίας Αριστείδης Α.Ν. Πατρινός, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «The Dow Chemical Company» Ανδρέας Ν. Λιβέρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της 20th Century Fox Δημήτρης Ν. Γιαννόπουλος, ο δημοσιογράφος - παρουσιαστής Νίκος Α. Αλιάγας και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποτελούν τα έξι θέματα που θα απεικονίζονται στα νέα γραμματόσημα.

Το International Foundation for Greece ιδρύθηκε με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα.

«Η Ελλάδα δεν είναι μία τριτοκοσμική χώρα, η οποία έχει μόνο ανάγκη από βοήθεια, αλλά συνεχίζουμε οι σύγχρονοι Έλληνες να προάγουμε το πνεύμα και να υπάρχουν άνθρωποι άξιοι και στη σημερινή Ελλάδα», είπε η πρόεδρος του International Foundation for Greece, Ασπασία Λεβέντη, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, και πρόσθεσε:

«Το Ίδρυμα αποτελεί όχημα για όλους όσοι θέλουν να βοηθήσουν, ώστε η βοήθειά τους να φτάσει άμεσα και αποτελεσματικά στον στόχο της. Τα βραβεία "IFG Award 2013" απονέμονται σε διακεκριμένους Έλληνες, οι οποίοι ζουν εκτός συνόρων και δεν ξεχνούν την ελληνική τους υπόσταση, αντίθετα η παρουσία και το έργο τους στηρίζουν και προβάλλουν μια θετική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Κωστής Μελαχρινός, ανέφερε σχετικά με την κυκλοφορία των νέων γραμματοσήμων: «Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν μια πολύχρονη παράδοση στον χώρο του πολιτισμού και στα κοινωνικά δρώμενα. Η μοναδικότητα αυτής της σειράς έγκειται στο ότι τα απεικονιζόμενα πρόσωπα είναι παρόντα. Στην ιστορία του ελληνικού ταχυδρομείου κάτι αντίστοιχο δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ. Αυτή η ιδιαιτερότητα ενισχύει και τη φιλοτελική αξία της σειράς. Σε αυτή τη μεταβατική φάση της χώρας δίνουμε ένα μήνυμα ανταπόκρισης στις τρέχουσες συνθήκες. Κάθε Έλληνας τους εξωτερικού, με τον τρόπο του είναι ένας καλός πρέσβυς της Ελλάδας και αυτή την περίοδο έχουμε ανάγκη από την ενίσχυση της ελπίδας για το αύριο».

Έξι βραβεία Θα απονέμονται κάθε τρία χρόνια σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης, που θα οργανώνεται από το Ίδρυμα, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, διακεκριμένων πρέσβεων καλής θελήσεως και υποστηρικτών του Ιδρύματος, ελληνικών και διεθνών μαζικών μέσων ενημέρωσης και θα τιμούν προσωπικότητες και ιδρύματα που διακρίθηκαν για τη δράση τους στους τομείς:

Το Βραβείο για την κατηγορία «Γράμματα και Τέχνες» (φέτος απονέμεται στον Βαγγέλη Παπαθανασίου).
Το Βραβείο για την κατηγορία «Επιστήμη» απονέμεται (φέτος στον Αριστείδη Α.Ν. Πατρινό).
Το Βραβείο για την κατηγορία «Επιχειρηματικότητα» (φέτος στον Ανδρέα Ν. Λιβέρη).
Το βραβείο για την κατηγορία «Θέατρο- Κινηματογράφος» (φέτος στον Δημήτρη Ν. Γιαννόπουλο).
Το βραβείο για την κατηγορία ΜΜΕ (φέτος στον Νίκο Α. Αλιάγα).
Το βραβείο για την κατηγορία «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα» (φέτος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Τα γραμματόσημα επιμελήθηκε η Ανθούλα Λύγκα και κυκλοφορούν από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα. Πλήρεις σειρές θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα και από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα μέχρι την απόσυρσή τους, εφόσον δεν εξαντληθούν νωρίτερα.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση της σειράς, παρόντες ήταν οι: Αριστείδης Α.Ν. Πατρινός, Ανδρέας Ν. Λιβέρης, Δημήτρης Ν. Γιαννόπουλος, από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η Λένια Βλαβιανού, ενώ ο γνωστός συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν θα παραστεί το βράδυ στην εκδήλωση και το βραβείο του θα παραλάβει η Ισπανίδα καλλιτέχνις Λουθ Κασάλ.


πηγή: omogeneia.ana-mpa.gr