Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Επιστημονική συνάντηση στα Χανιά για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, 15/3/2014

Επιστημονική συνάντηση στα Χανιά για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) στις 6.30 το απόγευμα.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Χανίων, συνεχίζοντας τις μορφωτικές, εκπαιδευτικές και πολιτισμικές του δράσεις, πραγματοποιεί επιστημονική συνάντηση για την εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης και τα νεότερα δεδομένα που σχετίζονται με τον “Μηχανισμό των Αντικυθήρων”, ο οποίος υπήρξε ο αρχαιότερος αστρονομικός φορητός υπολογιστής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση οργανώνεται με τη συνεργασία: του Τ.Ε.Ι. Κρήτης (Παράρτημα Χανίων), της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Παράρτημα Χανίων), της Ένωσης
Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ν. Χανίων και του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης.
Τις σχετικές εισηγήσεις θα αναπτύξουν ο Αρτέμης Μ.Αθανασάκης, καθηγητής Φυσικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, με θέμα: “Η εξέλιξη των ιδεών στην επιστημονική σκέψη και οι επιρροές της στη διδακτική πράξη” καθώς και ο Ξενοφών Δ. Μουσάς, καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος, διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής του Παν/ου Αθηνών και ένας από τους σημαντικότερους μελετητές του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, με θέμα: “Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων και η σχέση του με τις κρητικές ρίζες του παγκόσμιου πολιτισμού”.

Στράτος Χαρχαλάκης

πηγή: Tsirigo fm