Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου βουλευτή Παν.Μελά, 19/2/2013


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-02-2013

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Τομεάρχης Υγείας, μίλησε ως εισηγητής στα Ιωάννινα, στο Προσυνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Υγεία και μεταξύ άλλων τόνισε:
Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ενώ επιβαλλόταν οι Κυβερνώντες αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται ο Ελληνικός Λαό, να του προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας. Δυστυχώς, τις έχουν υποβαθμίσει πάρα πολύ, με την εφαρμογή των Μνημονίων και την τυφλή υπακοή στην Τρόικα και στο ΔΝΤ.
Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, με το Κίνημα που δημιουργήσαμε, με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, βάζουμε πάνω απ όλα την καλύτερη πορεία του Ελληνικού Λαού και φυσικά την Υγεία του.
Η Προληπτική Ιατρική πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στο Σύστημα Υγείας.
Ο Ιπποκράτης έχει πει ότι: «το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν». Γι’ αυτό επιβάλλεται η πρόληψη να λάβει θεσμικό ρόλο και να γίνεται προληπτικός ιατρικός έλεγχος στους πολίτες.
Η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη με τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ έχει υποβαθμίσει πάρα πολύ τις παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας και έχει αναγκάσει τους μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά και τους άνεργους να πληρώνουν ιατρούς, εξετάσεις και φάρμακα.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, λόγω της μεγάλης έλλειψης ιατρικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού προσωπικού, καθώς και αναλώσιμων υλικών.
Ακόμη το ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, καθώς και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Γι’ αυτό επιβάλλεται να αναβαθμιστεί το ταχύτερο δυνατό και η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Περίθαλψη, προκειμένου να λειτουργήσει όσο το δυνατό καλύτερα για την υγεία των ασθενών.
Έχει αναφερθεί για συγχωνεύσεις Μονάδων Υγείας, Νοσοκομεία, κλπ. Εάν συμβεί αυτό είναι βέβαιον ότι θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα προβλήματα εφόσον οι αποστάσεις για τη μεταφορά των ασθενών αυξηθούν πάρα πολύ και κυρίως εάν αναγκάζεται να μεταφερθεί ο ασθενής από νησί σε νησί, με οικονομική επιβάρυνση του ιδίου.
Πολλά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Φαρμακοποιοί, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης της πληρωμής τους από τον ΕΟΠΥΥ. Γι αυτό έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις και στη μη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει.
Όσο για τη χορήγηση γενοσήμων φαρμάκων, με προσχηματική δικαιολογία την ελάττωση της φαρμακευτικής δαπάνης, τονίζουμε, άλλο ομοιοδραστικά-γενόσημα φάρμακα, που έχουν το ίδιο θεραπευτικό αποτέλεσμα με τα πρωτότυπα και άλλο φάρμακα που προέρχονται από τριτοκοσμικές χώρες, αμφιβόλου ποιότητος και δεν παρέχουν στον ασθενή την ίδια θεραπεία.
Γι’ αυτό, προτείνουμε την οργάνωση ενός αξιόπιστου Εργαστηρίου Βιοϊσοδυναμίας στη χώρα μας, με συμμετοχή, τόσο των Ιατρικών Σχολών όσο και της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, ούτως ώστε, να εξασφαλίζεται το τεκμήριο του αδιάβλητου.
Αυτά και πολλά άλλα είναι τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας, για τα οποία εμείς έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αναβάθμιση των παρεχομένων Υπηρεσιών Υγείας του Ελληνικού Λαού κάτι που είναι απαραίτητο.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.