Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου βουλευτή Παν.Μελά, 23/11/2012


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 23/11/2012

Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς, Τομεάρχης Υγείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχετικά με τις εξαγγελθείσες απεργιακές κινητοποιήσεις των Φαρμακοποιών και την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, δήλωσε τα ακόλουθα:
Η εξαθλίωση των ασθενών κλιμακώνεται όλο και περισσότερο, με τη συνεχή υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών Υγείας.
Από τη Δευτέρα (26/11/2012) ξεκινά η - δικαιολογημένη - απεργιακή κινητοποίηση των Φαρμακοποιών, με αναστολή της χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει, στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, λόγω της οικονομικής τους εξόντωσης, αφού, τα οφειλόμενα σ’ αυτούς ποσά από τον ΕΟΠΥΥ ανέρχονται σε 250 εκατ. ευρώ, μέχρι και τον Αύγουστο του 2012 και σε άλλα 300 εκατ. ευρώ για το 2011.
Δεν είναι δυνατόν, οι Φαρμακοποιοί να πληρώνουν τα φάρμακα στις Φαρμακοβιομηχανίες, να τα χορηγούν στους ασφαλισμένους, να πληρώνουν τον φόρο και χρήματα να μην έχουν εισπράξει.
Επιβάλλεται η Κυβέρνηση να δείξει την ανάλογη ευαισθησία στο θέμα αυτό και να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα χρήματα στους Φαρμακοποιούς.
Διαφορετικά, όλο και περισσότερο θα υποβαθμίζεται η Υγεία των ασφαλισμένων ασθενών, αφού, με άδεια την τσέπη τους, λόγω της συνεχούς μείωσης μισθών και συντάξεων και της επιβολής φόρων και χαρατσιών, δεν δύνανται να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει να στηρίξει στην πράξη την Υγεία του Ελληνικού Λαού και όχι να εμμένει στην απαράδεκτη πολιτική που επιδεικνύει μέχρι σήμερα.