Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου βουλευτή Παν.Μελά, 12/11/2012


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-11-2012
Ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτης Μελάς, μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2013, μεταξύ άλλων τόνισε:
Συζητάμε τον προϋπολογισμό του 2013, η υλοποίηση του οποίου ταυτίζεται με την υλοποίηση των Μνημονίων και θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξόντωση, σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση, τον Ελληνικό Λαό. Το έχω πει και άλλη φορά. Το να κόβονται μισθοί και συντάξεις και να επιβάλλονται φόροι και χαράτσια, είναι το ευκολότερο, αλλά και το χειρότερο για τους πολίτες.
Δυστυχώς, δεν έχετε αγγίξει κύριοι της Κυβέρνησης καμία άλλη πηγή χρημάτων. Δεν έχετε αγγίξει τους μεγαλοφυγάδες, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές κλπ. Δεν έχετε αγγίξει τη λίστα Λαγκάρντ, αυτούς που μετέφεραν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό.
Αν είχαν  ελεγχθεί και φορολογηθεί οι άνθρωποι αυτοί, δεν θα είχε οδηγηθεί η Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Και ερωτώ: Δεν ευθύνεται κανείς; Δυστυχώς, δεν λέγεται η αλήθεια στον Ελληνικό Λαό και για το θέμα αυτό και για πολλά άλλα.
Ο Πρωθυπουργός, στο τέλος Μαΐου, είχε καταθέσει 18 προτάσεις και -μεταξύ άλλων- υποσχόταν, αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων, σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου και πολλά άλλα. Τίποτα απ΄όλα αυτά δεν υλοποιήθηκε. Τίποτα δε συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό.
Προχθές πάλι, μιλώντας από το βήμα αυτό, για το 3ο Μνημόνιο, είπε ότι δεν θα ληφθούν άλλα επώδυνα μέτρα. Αλήθεια, ποιος το  πιστεύει αυτό; Διότι, η οικονομική πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση, ευθυγραμμίζεται με τις «έξωθεν» εντολές και είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Επίσης, είπε ο Πρωθυπουργός, ότι θα έχουμε ανάπτυξη. Μακάρι να έχουμε  ανάπτυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως, πώς θα έρθει η ανάπτυξη; Μήπως υπάρχουν μαγικά κουμπιά, που θα τα πατήσουν και θα δημιουργήσουν ανάπτυξη; Μαγικά κουμπιά δεν υπάρχουν και η κοινή λογική λέει ότι, με τα μέτρα που θα εφαρμοστούν, θα οδηγηθούμε σε μεγαλύτερη ύφεση.
Συγχρόνως, πάτε να ξεπουλήσετε τη Δημόσια Περιουσία και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές. Άλλο «αποκρατικοποίηση» και άλλο «ξεπούλημα» της Δημόσιας Περιουσίας.
Είναι δυνατόν, να πωλείται, π.χ, ο ΟΠΑΠ, 450 εκατομμύρια ευρώ, όταν αυτό είναι το ετήσιο κέρδος του; Θα έπρεπε ή όχι, να πωληθεί  3-4 δις ευρώ;
Με τις περικοπές που γίνονται, εξοντώνονται όλοι οι Έλληνες. Όλοι οι Ένστολοι, οι οποίοι πολλές φορές εργάζονται κάτω από δύσκολες, αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες,  υφίστανται μεγάλες περικοπές. Πώς θα μπορέσουν, με τις περικοπές αυτές, να εκτελέσουν το καθήκον τους με τον ίδιο ζήλο, για την προστασία των πολιτών, όταν δεν θα μπορούν να συντηρήσουν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους;
Το ίδιο χτύπημα υφίστανται και όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, ιατροί, δικαστικοί και γενικά οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Πέραν της μείωσης των μισθών και των συντάξεων έρχεται και μεγαλύτερη φορολόγηση.
Μεγάλο χτύπημα υφίστανται και οι Πολύτεκνοι. Κόβονται επιδόματα και καταργείται το αφορολόγητο για τα παιδιά. Επίσης, ελαττώνονται επιδόματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες και πολλά άλλα βοηθήματα, σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, που τα έχουν απόλυτη ανάγκη.
Επίσης οι παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης, έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ, κάτι που δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ιατροί, νοσηλευτικό και λοιπό  προσωπικό, έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του μισθού τους. 
Οι ασθενείς, μισθωτοί και συνταξιούχοι, αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, για να πληρώσουν ιατρούς, εξετάσεις, φάρμακα, αλλά ακόμη και τα τηλεφωνικά ραντεβού, όταν η τσέπη τους είναι άδεια.
Τα Νοσοκομεία όλα υπολειτουργούν, είτε λόγω έλλειψης προσωπικού, είτε αναλώσιμων υλικών.
Κλείνοντας, θέλω να τονίσω, ότι, δεν επιτρέπεται με τίποτα η Ελλάδα να σκύβει το κεφάλι στην Τρόϊκα και στο ΔΝΤ και να εφαρμόζει αυτή την οικονομική πολιτική, που εξοντώνει τον Ελληνικό Λαό.
Τέτοια πολιτική δεν την αντέχει άλλο ο Λαός μας και γι αυτό ήμουν και είμαι αντίθετος, επειδή  πάνω απ΄όλα  βάζω τον Ελληνικό Λαό, που σήμερα δοκιμάζεται.