Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στα Κύθηρα ο Σπ. Δανέλλης για το συνέδριο των μικρών νησιών


Στα Κύθηρα θα βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, για να συμμετάσχει στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών με θέμα Μικρά Νησιά: Ο Πλούτος της Χώρας. Νησιωτικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Ανάπτυξη.

Στην ομιλία του, εντός της θεματικής ενότητας Μικρά Νησιά και Ευρωπαϊκή Ένωση (Περιφερειακή Ανάπτυξη, Τουρισμός, Μεταφορές), ο Σπύρος Δανέλλης θα αναφερθεί στη Γραπτή Δήλωση του ΕυρωΚοινοβουλίου για το Σύμφωνο των Νησιών που συγκέντρωσε τη στήριξη του σώματος τον Ιανουάριο του 2012, αλλά και στις προοπτικές και τα προβλήματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020.

Προσκεκλημένοι ομιλητές, επίσης, θα είναι ο ευρωβουλευτής Γιώργος Σταυρακάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας & Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Δημήτριος Κατσικάρης, δήμαρχοι και παράγοντες της τουριστικής αγοράς και της ακτοπλοΐας.

 πηγή: prismanews.gr