Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ μεταβαίνει στην Αυστραλία την επόμενη εβδομάδα, προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Στυλιανού


Ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ μεταβαίνει στην Αυστραλία, ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού. Το Μητροπολίτη θα συνοδεύσει ο Αρχιμανδρίτης Πέτρος Κασιμάτης, ηγούμενος της Μονής Οσίου Θεοδώρου Κυθήρων. Ο Μητροπολίτης θα φιλοξενηθεί από την οικογένεια Γεωργίου Χατζηπλή στο Σύδνεϋ, όπου θα έχει επαφές και συναντήσεις με την Κυθηραϊκή παροικία, με τον πρόεδρο Βικ Κυπριώτη και τα μέλη της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αυστραλίας, τον πρόεδρο Γιάννη Κομηνό και τα μέλη της τοπικής επιτροπής του Ινστιτούτου του Κυθηραϊσμού, θα συλλειτουργήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Στυλιανό σε ιερούς ναούς, θα παραβρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ θα τελέσει και το μνημόσυνο της αείμνηστης Ελένης συζ. Γεωργίου Χατζηπλή (το γένος Πολ.Ραΐση).
Με την ευκαιρία της μετάβασης αυτής στην Αυστραλία, θα επισκεφθεί την πρωτεύουσα Καμπέρα (όπου υπάρχει κυθηραϊκό στοιχείο), θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, συμπατριώτη μας Πολ Λεβαντή, τον πρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας και τοπικής επιτροπής του Ινστιτούτου του Κυθηραϊσμού Γιάννη Καλοκαιρινό, ενώ πιθανότατα θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Νικολάου ή Αγίου Δημητρίου (26/10) έξω από την Καμπέρα.
Θα μεταβεί επίσης στο Brisbane, πιθανότατα με τον Μηνά Ραΐση όπου ο εκλεκτός συμπατριώτης μας Πήτερ Βαμβακάρης προετοιμάζει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Κουηνσλάνδης, το δήμαρχο της πόλης του Brisbane, το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας κ. Ράπτη, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία σε μια τουλάχιστο από τις τρεις ενορίες της περιοχής, όπου θα έχει και συναντήσεις με την ελληνική και κυθηραϊκή ομογένεια, με μέλη της Κυθηραϊκής Αδελφότητας, με τον πρόεδρο της τοπικής επιτροπής του Ινστιτούτου του Κυθηραϊσμού γιατρό Νικ Κομηνό, τη συντονίστρια του Ινστιτούτου του Κυθηραϊσμού Βίκη Λόντυ, με επίλεκτα μέλη της Κυθηραϊκής παροικίας κ.λπ.
Το πρόγραμμα του Σεβασμιώτατου στην Αυστραλία καταρτίζεται και εντός των ημερών θα μας δοθεί από τη κα Δήμτρα Χατζηπλή, κόρη του ευεργέτη του νησιού μας Γιώργου Χατζηπλή, ο οποίος φτάνει στην Αυστραλία αυτές τις μέρες για το σκοπό αυτό, καθώς και την Αντιπρόεδρο της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Αυστραλίας κα Κάθυ Σάμιος.