Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τιμήθηκε ο Γιώργος Χατζηπλής από το Δήμο Κυθήρων

Την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ύστερα από πρόταση της Δημοτικής Αρχής, ανακηρύχθηκε και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κυθήρων ο εκλεκτός συμπατριώτης μας και γνωστός μεγάλος ευεργέτης του Γηροκομείου μας και του Τριφυλλείου Ιδρύματος και όχι μόνο ως ευεργέτης ολόκληρου του νησιού μας.
Στη σχετική ομιλία του ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη μεγάλη προσφορά και τη φιλανθρωπική δράση του προς τους Κυθήριους (διαχρονικά πλέον) αλλά και στις τιμητικές διακρίσεις του από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση, ενώ αρκετοί ομιλητές αναφέρθηκαν στην μεγάλη του προσφορά στο Τριφύλλειο Ίδρυμα με την προσωπική του συμβολή και δαπάνη στην απόκτηση του κτηρίου του Ιδρύματος στο Brisbane της Αυστραλίας καθώς και στην επισκευή και αξιοποίησή του για το καλό του Γηροκομείο.
Πέρα όμως από αυτά πριν λίγο διάστημα πρόσφερε πάνω από 100.000 δολλ. στο Γηροκομείο και πάλι (στη μνήμη της αείμνηστης συζύγου του Ελένης Γ. Χατζηπλή-Ραΐση) ενώ ακόμη πιο πρόσφατα διέθεσε τα χρήματα του κόστους των καυσίμων θέρμανσης του δημοτικού σχολείου Καρβουνάδων-Χώρας καθώς και τα έξοδα διαπλάτυνσης του δρόμου Ξεροσοβάλας-Ραϊσιάνικα στα Φράτσια.