Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Η Λαϊκή Τέχνη και το Κέντημα ως Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση του Δήμου Καραβά και των Αδελφοποιημένων Δήμων - 20 Νοεμβρίου 2011

Εκδήλωση «Η Λαϊκή Τέχνη και το Κέντημα ως Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση του Δήμου Καραβά και των αδελφών Δήμων Λειψών, Κυθήρων και Αμύνταιου»

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2011
Εκθέματα Δήμου Αμυνταίου

Το Προσφυγικό Σωματείο «Ο Καραβάς» με τη στήριξη του Δήμου Καραβά διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση με τίτλο «Η Λαϊκή Τέχνη και το Κέντημα ως Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση του Δήμου Καραβά και των αδελφών Δήμων Λειψών, Κυθήρων και Αμύνταιου.   
  Η εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών και σε αυτήν παρευρέθηκαν βουλευτές της Επαρχίας Κερύνειας, δωδεκαμελής αντιπροσωπεία από τους αδελφοποιημένους Δήμους Λειψών, Κυθήρων και Αμυνταίου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωποι των οργανωμένων συνόλων Καραβά και πλήθος κόσμου.
  
Εκθέματα Δήμου Κυθήρων

 Το πρόγραμμα της πολιτιστικής αυτής εκδήλωσης περιλάμβανε, καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκο Χατζηστεφάνου, χαιρετισμούς από τους Δημάρχους Καραβά και Λειψών κκ. Γιάννη Παπαϊωάννου και Μπενέτο Σπύρου αντίστοιχα, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κυθήρων κ. Λάζαρο Βέζο και τη Δημοτική Σύμβουλο Αμυνταίου κ. Συμέλα Γιαννιτσοπούλου.

Εκθέματα Δήμου Λειψών

  Ακολούθησαν ομιλίες με θέμα τη λαϊκή τέχνη και το κέντημα στους τέσσερεις αδελφοποιημένους Δήμους. Για το Δήμο Καραβά απεύθυνε ομιλία η φιλόλογος και ερευνήτρια κ. Πίτσα Χαρμαντά - Πρωτοπαπά, για το Δήμο Λειψών ο Δημοτικός Πολιτιστικός Λειτουργός κ. Γιώργος Λαουντός, για το Δήμο Κυθήρων ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης και για το Δήμο Αμυνταίου η Δημοτική Σύμβουλος Συμέλα Γιαννιτσοπούλου.
  Το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης ανέλαβε η Χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας» υπό την διεύθυνση της κ. Νέλλης Λουκαϊδου και τη συνοδεία της Αυγής Κοζάκη – Παπακυριάκου στο πιάνο.

Αναμνηστική φωτογραφία του Δημάρχου Καραβά κ. Γιάννη Παπαϊωάννου και του Προέδρου του Προσφυγικού Σωματείου «Ο Καραβάς» κ. Νίκου Χατζηστεφάνου μετά την επίδοση αναμνηστικού ενθυμήματος στο Δήμαρχο Λειψών κ. Μπενέτο Σπύρου
  Η πολιτιστική αυτή εκδήλωση άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους παρευρισκομένους αφού ανάδειξε πολύτιμες πληροφορίες για τη λαϊκή τέχνη των τεσσάρων αδελφών Δήμων. Τέτοιες ποιοτικές εκδηλώσεις ενισχύουν και προβάλλουν την αποστολή των κατεχόμενων Δήμων και των Σωματείων μας στην προσπάθεια διατήρησης της μνήμης της κατεχόμενης γης μας και διάσωσης σημαντικών πληροφοριών που σχετίζονται με τον πολιτισμό, τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας.
Στιγμιότυπο από το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη χορωδία «Η Φωνή της Κερύνειας»

πηγή: Δήμος Καραβά Κύπρου