Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

70η Επέτειος από τη Μάχη της Κρήτης

Μήνυμα της Πρέσβεως της Αυστραλίας, της Α.Ε. κας Jenny Bloomfield

  Στη μάχη της Κρήτης πριν από 70 χρόνια, Έλληνες και Αυστραλοί θυσίασαν πολλά και υπέφεραν τρομερά πολεμώντας δίπλα δίπλα για την υπεράσπιση της Νήσου. Με κίνδυνο τα αντίποινα των ναζιστών, οι Κρητικοί περιέθαλψαν τους κατατρεγμένους Αυστραλούς στρατιώτες.
  Οι απώλειες που υπέστη ο Κρητικός λαός και η γενναιότητα των στρατιωτών έχουν σφυρηλατήσει έναν αιώνιο δεσμό μεταξύ των δύο χωρών. Κάθε χρόνο η Ένωση Αποστράτων της Αυστραλίας διαθέτει δύο χρηματικά βραβεία σε αριστούχους μαθητές της Κρήτης για να τιμήσει τους άρρηκτους δεσμούς των δύο λαών και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του Αυστραλιανού λαού προς τους Κρήτες.
  Φέτος, επί την ευκαιρία της 70ης Επετείου από τη Μάχη της Κρήτης, θα απονεμηθούν τέσσερα βραβεία. Η Πρεσβεία της Αυστραλίας είναι περήφανη που συμβάλλει στην απονομή των βραβείων. Χαιρετίζω τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους διακεκριμένους προσκεκλημένους στη σημερινή εκδήλωση που συμπεριλαμβάνει και έκθεση φωτογραφιών από τις σκοτεινές μέρες του 1941, όταν Έλληνες και Αυστραλοί βρέθηκαν από κοινού αντιμέτωποι με τη συντριπτική δύναμη του εισβολέα.