Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ!!!!


Κύθηρα, 19 Δεκεμβρίου 2011
Αρ. Πρωτ: 12/2011 Υπ.Πο /1/ΑΤ


ΠΡΟΣ:   1.   Γραφείο Πρωθυπουργού, κ. Λ. Παπαδήμου
                    Email : pressoffice@primeminister.gr
              2.   Γραφείο Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου
                    Email : minoff@culture.gr
              3.   Γενική Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης - κ. Μ.Παναγοπούλου
                    Email: dd@culture.gr

ΘΕΜΑ: Διαμαρτυρία για την εφεδρεία του κ. Άρη Τσαραβόπουλου,
              Αρχαιολόγου της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων

Αξιότιμοι Κύριοι,

  Αισθανόμαστε την ανάγκη να διαμαρτυρηθούμε εντονότατα για την εφεδρεία του αρχαιολόγου κ. Τσαραβόπουλου, ενός ‘‘επιστήμονα και εργάτη’’ ο οποίος έχει φέρει, με τη δράση του, το παρελθόν στο μέλλον και έχει ανοίξει τις πόρτες των αρχαιολογικών ανασκαφών στον απλό κόσμο των Κυθήρων και των Αντικυθήρων, τόσο στους χιλιάδες κυθήριους της διασποράς όσο και στους φίλους και τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά μας τα τελευταία χρόνια. Στην ουσία, είναι ο άνθρωπος που κρατάει ζωντανή την αρχαιολογία και την ιστορία του τόπου μας. Η απουσία του θα επιδεινώσει δραματικά αυτόν τον τόσο σημαντικό τομέα –του αρχαιολογικού τουρισμού– των νησιών μας ο οποίος τελευταία αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό.
  Ο κ. Τσαραβόπουλος έχει το χάρισμα να μεταδίδει την ιστορία και την κουλτούρα με έναν απλό και κατανοητό τρόπο – κάτι που το βεβαιώνει και η συγκινητική επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Κυθήρων. Συνεπώς, θεωρούμε παράλογο να τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας ένα άτομο που λατρεύει τη δουλειά του κι εκπέμπει τόση ενέργεια και ενθουσιασμό που θα το ζήλευε οποιοσδήποτε 30άρης.
  Η απουσία του κ. Τσαραβόπουλου έχει γεμίσει λύπη και άγχος τους κατοίκους των νησιών μας και έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ανθρώπους που θα δυσκολευτούν να φέρουν εις πέρας ευεργετικά σχέδια για τα νησιά μας, όπως οι ομογενείς μας στην Αυστραλία οι οποίοι έχουν ήδη στείλει επιστολή διαμαρτυρίας αλλά και τις εποικοδομητικές προτάσεις τους στο ΥΠ.ΠΟ.Τ. καθώς και οι μηχανικοί που εκτελούν έργα στα Κύθηρα.
  Eμείς, η Συντονιστική Επιτροπή του υπό σύστασιν Συλλόγου «Φίλοι των Μουσείων Κυθήρων – Αντικυθήρων», συνεργαζόμαστε στενά με τον κ. Τσαραβόπουλο για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Κυθήρων που παραμένει κλειστό από τον Ιανουάριο του 2006, το οποίο αποτελεί το σοβαρότερο πολιτιστικό θέμα που απασχολεί εμάς τους Κυθήριους. Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Πολιτισμού, προς αυτή την κατεύθυνση είναι σε καλό δρόμο, αλλά η απουσία του κ. Τσαραβόπουλου θα πλήξει σοβαρά την προσπάθεια μας αυτή.
  Εν γνώσει της ιδιαιτερότητος της καταστάσεως, Σας ζητούμε μία εξαίρεση. Εάν διασταυρώσετε τις σχετικές πληροφορίες θα διαπιστώσετε πόσο σημαντικό είναι το έργο του κ. Άρη Τσαραβόπουλου στον ευρύτερο κυθηραϊκό χώρο, πόσο αναντικατάστατη είναι η εδώ παρουσία του στην παρούσα φάση της κρίσιμης εξέλιξης πληθώρας εργασιών και θα συμφωνήσετε να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρώσει τις επείγουσες εκκρεμότητες εδώ στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, κυρίως ανοίγοντας ξανά τις πόρτες του Μουσείου μας.
  Τελειώνοντας, ελπίζουμε να εξετάσετε το αίτημά μας με κριτήριο την αντικειμενική αξιολόγηση του ανθρώπου και την πανθομολογούμενη εκτίμηση της κοινωνίας προς το πρόσωπό του –και όχι τους ψυχρούς και άψυχους αριθμούς– και να επαναφέρετε τον κ. Άρη Τσαραβόπουλο στη θέση που σήμερα είναι κενή.

εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής του υπό σύστασιν Συλλόγου
«Φίλοι των Μουσείων Κυθήρων – Αντικυθήρων»


Ελένη Τζωρτζοπούλου

Κοινοποίηση:
   1. Δήμος Κυθήρων
   2. Kytherian Association of Australia
   3. Τοπικές Εφημερίδες 
       Κυθηραϊσμός
       Κυθηραϊκά
       Kytheros
       Κυθέρεια
   4. Τοπική Ραδιοσταθμοί
       Τσιρίγο FM
       Adelin FM
   5. Aθηναϊκός Τύπος
       Καθημερινή
       Ελευθεροτυπία
       Τα Νέα
       Το Βήμα
       Real News

Στοιχεία επικοινωνίας:
Ελένη Τζωρτζοπούλου
Τηλ. 27360 33588
Φαξ: 27360 33465
Ε-mail:Helen@tzortzopoulos-estate.gr