Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ξεκίνησε το έργο ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στα Κύθηρα

“Δίκτυο οπτικών ινών για τη βελτίωση των τηλεπικοινωνιών θα τοποθετηθεί ως τον Ιούνιο σε Κύθηρα και Αντικύθηρα”

Μεταξύ Κυθήρων και Ελαφονήσου βρίσκεται από την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου το πλοίο TELIRI για την έναρξη εργασιών που σχετίζονται με την υλοποίηση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυθήρων με την Ηπειρωτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, αποστολή του TELIRI είναι η πόντιση καλωδίου οπτικής ίνας.
Μάλιστα, ο Δήμος Κυθήρων με σχετικό δελτίο τύπου ανακοίνωσε πως ξεκίνησε το έργο «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές περιοχές της Νότιας Ελλάδας» που εκτελείται από τον ΟΤΕ και προβλέπει την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών με στόχο την παροχή γρήγορου internet σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επαρχίας. Στα Κύθηρα θα εγκατασταθεί δίκτυο οπτικής ίνας μήκους 35 χιλιομέτρων με 22 καινούργιες καμπίνες που θα παρέχει ταχύτητες internet VDSL 30,50 και 100 Mbps και θα καλύψει σχεδόν το σύνολο του νησιού, ακόμα και πολύ μικρούς ή απομακρυσμένους οικισμούς. Το ίδιο δίκτυο θα εγκατασταθεί και στα Αντικύθηρα.
Παράλληλα, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση των Κυθήρων με οπτική ίνα με το ηπειρωτικό δίκτυο μέσω της πόντισης καλωδίου που θα ενώνει το νησί με την Πελοπόννησο. Ο Δήμος Κυθήρων εκτιμά ότι με το έργο αυτό, η ποιότητα των τηλεπικοινωνιών στο νησί θα αλλάξει ριζικά και θα αναβαθμιστεί σε τεράστιο βαθμό (δίκτυο Vectoring).

πηγή: notospress.gr