Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Δελτίο τύπου από το Γρ.Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, 2/3/2017

ΑΠΟ                                                                                   02/03/2017
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΕ για Επενδύσεις και Ανάπτυξη»

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησε στην ενημερωτική εκδήλωση «Χρηματοδοτικά εργαλεία από ΕΕ για Επενδύσεις και Ανάπτυξη»  που συνδιοργάνωσε το ΒΕΠ με τις Π.Ε Πειραιώς και Νήσων και το Δήμο Πειραιά την 1 Μαρτίου 2017, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων στον χαιρετισμό που απεύθυνε, αρχικά, συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαιρετική και πολύ χρήσιμη πρωτοβουλία τους και άρτια οργάνωση.  Ανέφερε μεταξύ άλλων πως «στους χαλεπούς, για την πατρίδα,  καιρούς που ζούμε, η μόνη διέξοδος για ανάκαμψη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και την ανάσχεση της απώλειας της τεχνογνωσίας, είναι η κατάλληλη ενημέρωση κι αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ. Βασική προτεραιότητα της χρηματοδότησης είναι η ενίσχυση του Πρωτογενούς τομέα και βέβαια, των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δυστυχώς όμως στο τομέα αυτό της ενημέρωσης υπάρχει σοβαρό έλλειμμα από σχετική άγνοια. Γι’ αυτό και η αξιέπαινη αυτή κίνησή σας  αποτελεί ένα μικρό κλειδάκι που θα ανοίξει την  πόρτα για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Η Π.Ε Νήσων στην προσπάθεια της αξιοποίησης αυτής συμμετέχει στο πρόγραμμα LEADER κι έχει κάνει αίτημα για το Life (GREEN KYTHERA). Επεσήμανε δε με έμφαση, την αδυναμία χρηματοδότησης μελετών, γεγονός που αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα στην απορροφητικότητα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων».

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.