Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ επιστρέφει στα δρομολόγια των Κυθήρων & Αντικυθήρων

Μετά από δύο μήνες απουσίας, λόγω της ετήσιας ακινησίας του, επιστρέφει ξανά στα δρομολόγια των Κυθήρων και των Αντικυθήρων το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ, από την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017.
Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο μηνών πραγματοποιήθηκαν διευρυμένες εργασίες συντήρησης στο πλοίο.
Το τελικό στάδιο περιελάβανε τον δεξαμενισμό του πλοίου, συγκεκριμένα το  βράδυ της Καθαράς Δευτέρας 28/2 το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ αναχώρησε από τη Νεάπολη Βοιών με προορισμό πλωτή δεξαμενή στο Πέραμα όπου και παρέμεινε για δεξαμενισμό μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου, πραγματοποιώντας καθαρισμό της γάστρας και απαραίτητες εργασίες συντήρησης έξω από το νερό.
Στη συνέχεια το ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ βγήκε από την δεξαμενή κι αφού πέρασε όλα τα απαραίτητα δοκιμαστικά από το νηογνώμονα, επέστρεψε στη Νεάπολη Βοιών την Παρασκευή 10/3.
Μαζί με την επάνοδό του ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ στα δρομολόγια θα έχουμε και την αύξηση των προσεγγίσεων του πλοίου στα Αντικύθηρα, με δύο δρομολόγια πλέον την εβδομάδα, γεγονός σημαντικό και για τους μόνιμους κατοίκους του ακριτικού νησιού αλλά και για την βιωσιμότητα της τοπικής γραμμής, που συνδέει τα νησιά μας με τη Νεάπολη Βοιών.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm