Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Δελτίο τύπου από το Γρ.Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, 20/3/2017

ΑΠΟ                                                                                                           20/03/2017
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΗΣΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης των απανταχού Αντικυθηρίων
«Ο Άγιος Μύρων»


Την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος στην ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης των Απανταχού Αντικυθηρίων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στην μουσική ταβέρνα «Ο ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ» .
Ο κ. Χατζηπέρος μετέφερε τον χαιρετισμό της κ. Ρένας Δούρου και ανέφερε ότι είναι η μόνη Περιφερειάρχης που επισκέφθηκε τα Αντικύθηρα δύο φορές. Ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο και τους πολυπληθείς Αντικυθηρίους ότι ο μόνιμος αγροτικός γιατρός πρόκειται να εγκατασταθεί στο νησί μέχρι το τέλος Μαρτίου. Επίσης δήλωσε ότι η προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής είναι να σταματήσει η ερήμωση και η ερημοποίηση των νησιών μας και ιδιαίτερα των Αντικυθήρων για αυτό και χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο και πόρους προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είναι τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Για το λόγο αυτό έχει γίνει αίτημα για ένταξη στο πρόγραμμα LIFE με την επωνυμία GREEN KYTHERA και αναμένεται η απόφαση εντός του Απριλίου 2017.
Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ανακοίνωσε ότι έχει προτείνει στην Υπουργό Πολιτισμού τον διπλασιασμό του χρόνου των 6 εβδομάδων της εθελοντικής ανασκαφικής περιόδου, προκειμένου να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στο νησί, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται για τα Αντικύθηρα.