Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κύθηρα: Η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος απορρύπανε τρεις παραλίες

Την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού στις παραλίες Αγία Πελαγία, Μεταξούλα (τοπωνύμιο) και Φούρνοι των Κυθήρων ανέλαβε η εξειδικευμένη εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. (ΤΠΠ).
Η ΤΠΠ ολοκλήρωσε το έργο σε συνέχεια περιστατικού ρύπανσης που σημειώθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 2015, καθώς οι προηγούμενες εργασίες καθαρισμού είχαν παραμείνει ημιτελείς από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Έτσι, τα συνεργεία της Τεχνικής έφτασαν στο νησί στις 31 Μαΐου 2016 και παρέμειναν για δύο βδομάδες παρέχοντας υπηρεσίες απορρύπανσης με εξειδικευμένο εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα υλικά και μέσα.
Η ΤΠΠ διακρίνεται για την βαθιά και πολυετή εμπειρία σε θαλάσσιους καθαρισμούς, καθώς στο παρελθόν έχει κληθεί να αντιμετωπίσει όλα τα μεγάλα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης που έχουν συμβεί στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, εκτός από τον καθαρισμό των προαναφερθεισών παραλιών η ΤΠΠ ανέλαβε και διεκπεραίωσε τη συλλογή και μεταφορά των αποβλήτων προς τον χώρο της τελικής διάθεσης και επεξεργασίας.
Επιπλέον, ανασυσκευάστηκαν και απομακρύνθηκαν και τα απόβλητα που είχαν συλλεχθεί και παραμείνει στο νησί εκτεθειμένα από προηγούμενες εργασίες.

πηγή: econews.gr